Откриха нов учебен корпус за старта на годината в Медицинския университет

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини
нов учебен корпус

6-етажната сграда ще събере на едно място 4 катедри с 61 преподаватели и над 1200 студенти

Нов корпус откриха днес за започването на учебната година в Медицинския университет. След церемонията по старта на първия семестър, ръководството на ВУЗ-а покани студенти и официално гости на освещаване и рязане на лентата на новия учебен комплекс, построен от фирма „Заводски строежи- Пазарджик”. Дружеството е на собственика на най-голямата като база българска частна верига лечебни заведения д-р Михаил Тиков- „Софиямед“, „Пълмед“, „Бургасмед“ и др. Строителството на 6-етажната сграда с разгърната площ от 4 хиляди квадратни метра е отнело повече от две години и е стартирало в края на мандата на проф. Стефан Костянев.

„4 фундаментални катедри вече имат нов дом, след като досега бяха под наем в базата на РЗИ. Време беше да построим дом за тези катедри. В корпуса има 32 учебни и изследователски лаборатории. 61 преподаватели ще работят тук и ще обучават над 1200 студенти, от които 500 чужди”, обясни при откриването на сградата ректорът на МУ проф. Мариана Мурджева. И дари ръководителите на четирите катедри за новия им дом с картина на Валери Ценов.

Корпус бе осветен от Николай Пловдивски, който заяви, че лекарското изкуство е божествено призвание. „То не е професия, а богослужение”, каза митрополитът.

 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Откриха нов учебен корпус за старта на годината в Медицинския университет

  1. Това е мръсен бизнес,далече от медицината.В Бг най много болници и най много болни и умрели,какво показва това?!

  2. На добър час, да пазят чиста медицинската наука,
    преподавателите да са взискателни към бъдещите медици,
    както и още много хора да помагат в името на изкуството медицина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.