От понеделник на училище присъствено тръгват от I-ви до IV-ти клас, VII-ми и X-ти

Актуално Власт Новини
отново в час

Няма да отменят НВО и ДЗИ

Във висшите училища ще се възстановят практичните занятия

В началото на новата седмица започва поетапното завръщане на учениците в класните стаи. Засега се запазва принципът на ротация. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на редовния брифинг на НОЩ.

От понеделник част присъствено започват да учат учениците от I до IV-ти клас както и тези от VII-ми и X-ти клас. Ако ситуацията позволява, от 26 април в клас ще се върнат V-ти, IX-ти и XII-ти клас. От 17 май се предвижда в клас да бъдат VIти, VII-ми и XI-ти клас.

Приоритет е даден на VII-ми и XII-ти клас. По думите на министъра, тъй като зрелостниците трябва да приключат по-рано учебната година е важно те да се върнат в клас. Ротацията обхваща периода и на Великденските празници и ще е за 3 седмици, а не две – до 14 май. Той уточни, че това е план, който все пак зависи от заболеваемостта.

Във висшите училища ще се възстановят практичните занятия. Очаква се до края на деня издаването на заповедта с въпросния график, която ще обхваща периода до 30 април, защото за момента дотогава е валидна извънредната епидемична обстановка.

На журналистически въпрос по отношение на предстоящите изпити за завършващите основно и средното образование и външните оценявания в различните класове, министърът бе категоричен, че няма да отменят НВО и ДЗИ.

Споделете ни във:

2 thoughts on “От понеделник на училище присъствено тръгват от I-ви до IV-ти клас, VII-ми и X-ти

  1. Пак малоумни решения, които ще доведат до нови върхове в черната класация на страната!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.