От чина в завода

Актуално Живот Новини

23 ученици от 11-ти и 12-ти клас от Професионалната гимназия по електротехника и електроника започнаха практика в „Сенсата Технолоджис“

От чина директно във високо технологично предприятие влязоха току що завършилите учебните си години 23 младежи от Професионалната гимназия по електротехника и електроника започнаха практика в „Сенсата Технолоджис“. Те бяха приети от ръководството на американската компания и менторите си тази сутрин, в първия си ден на реален производствен терен.
„За нови инвестиции и растеж трябват хора. Затова трябва да започнем от рано, от училище. Ние искаме да сме първи избор на талантите”, каза пред учениците генералният мениджър на компанията, световен лидер в производството на в сензорите и контролерите, Явор Николов.

„Чест и отговорност за нашите ученици е да работят в „Сенсата” Те са от 11-ти клас, професия „Техник на електронна техника”, специалност „Микропроцесорна техника”. Радвам се, че ще придобият професионален опит в реално производство, ще се научат на технологична дисциплина”, каза директорът на професионалната гимназия г-жа Атанасова. И уточни, че учениците са специално селектирани за стажа в „Сенсата”.

„Търсим най-добрата стратегия за качествено професионално обучение. Дано ни поканят и за следващи практики”, пожела си тя.
„Свързването на индустрията и бизнеса с професионалното обучение е приоритет, по който работим в последните години. Ако се развиваме добре професионално, ако можем да помогнем на такива предприятия, това ще доведе до по-добри възможности за развитие, по-високи заплати, повече инвестиции. Положете усилия и успех”, обърна се към младежите зам.-кметът Стефан Стоянов.

„Това е начинът да се докоснете до производството. И аз съм бил на практика навремето, когато бяха задължителни. Бях в „Пишещи машини” и тогава реших, че това не е за мен. Бях спортист и там не се чувствах. Пожелавам ви да намерите своето място”, каза на учениците Здравко Димитров. Той припомни, че 6 училища работят дуално и подчерта, че за да има инвестиции в града, трябва да има кадри.
„При всички случаи това време не е загубено. Намерете допирни точки със специалистите тук и един ден да ни посрещате тук като началници, като ръководни кадри”, допълни в обръщението си към младите хора кметът.

Очаквайте подробности по темата с дуалното образование

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.