Общината преговаря със Запрянов за прекратяване на договора за Зоокъта

Актуално Градът Новини

Търси се взаимно съгласие, за да се минимизират неустойките

Близо 925 хиляди са нужни за дооправяне на обекта

Общината преговоря с фирмата изпълнител по злополучния проект за изграждането на зоологическата градина на Гребната база, това обяви зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

„Целта е да не влезем в излишни съдебни дела, защото това ще забави строителството на зоопарка. Все пак става дума за проект, който Пловдивчани  чакат вече повече от 7 години. В преговори сме – те (бел. авт.: „Запрянови“ ООД) също имат своите очаквания и своите претенции. Определили сме дата за разговори, но сега чакаме ответна реакция от тяхна страна. Надявам се, че ще намерим пресечна точка и ще решим проблема чисто медиаторски. Това е в интерес на цялата общественост и на цялата община,” обясни той.

Идеята е договорът да бъде прекратен по взаимно съгласие, за да се минимизират неустойките. Сметката за довършването на зоологическата градина също е готова.

“Имаме вече пълните сметки, в които сме описали елементите от построеното досега, които са амортизирани и трябва да бъдат рехабилитирани. Сумата е 772 000 лева без ДДС,“ обяви още ресорният зам.-кмет Райчев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.