АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Вода тече от повреден хидрант в центъра вече шести месец

Повече от половин година няма кой да поправи компрометиран хидрант в самото сърце на Пловдив, на ул. „Отец Паисий” 35.

Снимка на бутнатия хидрант от началото на лятото

Устройството бе бутнато от автомобил още в началото на лятото, въпреки, че се намира в пешеходната част от улицата. Тогава някой реши да замаже проблема, като го увие с найлонова тръба и постави съд, за да се събира в нея течащата вода. Решението е абсурдно, тъй като от хидранта се изливат литри всеки час. Но на ВиК и общината не им пука- явно водата не им е скъпа.

Краткият клип е от миналия ден:

И така вече почти половин година. Никой не вижда и не регистрира проблема, въпреки че той се намира на стотина метра от общината. Всички очи за затворени пред кръпката, загрозяваща целия градски пейзаж в зоната. Която с месеците търпи развитие, разбира се. От пластмасовата купичка за събиране на капещата вода, днес вече е „инсталирана” далеч по-внушителна бяла кофа. Сменя се и найлоновата торба върху хидранта- вероятно според сезона през месеците цветовете на „тоалета” на устройството варират от жълти, през червени, черни и сини.

А водата си тече ли тече…

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. ЖИВЕЯ СРЕЩУ ХИДРАНТА.ТЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ ЮЛИ 2022 ГОДИНА.ПИСАХМЕ ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ,ПОЖАРНАТА,ОБЩИНАТА,В И К ПЛОВДИВ-НИ ВЕСТ НИ КОСТ,КАКТО СЕ КАЗВА. НИКАКЪВ ОТГОВОР.ПОНЕ ДА БЯХА ОТГОВОРИЛИ. САМО ОБЛАСТНИЯ ОТГОВОРИ,ЧЕ СИГНАЛЪТ МИ,ДАДЕН ПО ЕНТЕРНЕТ, Е ЗАВЕДЕН С НЕ ПОМНЯ ВЕЧЕ С КАКЪВ ВХ. НОМЕР. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. ПЪЛНА СКРЪБ…НЕПУКИЗЪМ И ДЕБЕЛООЧИЕ!!!!! ТЕНЕКЕ СУРАТЛИИ!!!!!В ТАЗИ ОТСЕЧКА ИМАШЕ И БОЛАРД.Е..ХА МУ М…ТА И НА НЕГО.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина