АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Осигуриха парите за довършването на Колежа

Общински съвет -Пловдив гласува 5,2 милиона да бъдат осигурени за стадион „Христо Ботев“ под формата на аванс. Вижте от къде ще бъдат взети парите

Общинският съвет на Пловдив прие предложението за подписване на анекс за авансово плащане на 5,2 милиона лева за завършването на дейностите по стадион „Христо Ботев“.

38 съветника гласуваха „за“ осигуряването на аванса за изпълнителя за дейностите за следващите години. Средствата са необходими за поръчването на металната конструкция за цялата козирка на съоръжението. Едва петима се въздържаха, а един бе „против“, с което вече няма никакви финансови проблеми на този етап по темата стадион „Христо Ботев“.

По-интересното на днешната сесия на местния парламент бе това, от къде ще дойдат средствата. Пламен Райчев предложи те да бъдат осигурени от проекти за детски градини и улици, които нямало да може да реализира екипът на Здравко Димитров до края на годината, а пари за тях има осигурени.

Групата на ГЕРБ обаче внесе изненадващо предложение средствата да дойдат от разчета за дейностите по транспорта и от програмата за отчуждаване. Предложението дойде от председателя й Йордан Илиев и бе гласувано от съветниците.

По време на обсъждането му настъпи смут и лъсна нова заложена бомба за масовия градски транспорт.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Града се разпада, транспорт никога не е имало в този град ( като за Пловдив, не като за Малко Търново) . И малкото читава инфраструктира, изградена в последните 10 години е пред разпад, липсва поддръжка и елементарна ревизия и мониторинг, Но явно това никога не е било приоритет на вечните и дежурни бандитски фирми на Община и Кметство. И най- вече – стадион , тип селска автогара… мила селска кочина.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина