АктуалноГрадътНовиниОбщина ПловдивСъдТемида

Съдът окончателно спря апорта на варненските акции в панаира

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което по искане на община Пловдив е спряно вписването на промени в капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“ АД.

В Апелативен съд – Пловдив делото е образувано по жалба на „Пълдин Туринвест“ АД срещу спирането на регистърното производство в Агенцията по вписванията за заявени промени в регистрираните обстоятелства за търговското дружество, въз основа на решения на общото събрание на акционерите, проведено на 24.11.2022 г.

Апелативните съдии  приемат, че оплакването на жалбоподателя е неоснователно. Според съда, исковото производство, образувано в Окръжен съд – Пловдив, в което се иска отмяна на всички решения, взети на общото събрание на  „Пълдин Туринвест“ АД, проведено на 24.11.2022 г., е от значение за регистърното производство. Решението на съда по исковото производство ще обоснове преценката на длъжностното лице по вписванията  относно наличието на предпоставките за вписване в Търговския регистър на решенията на общото събрание от 24.11.2022 г.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина