Актуално

Окончателно: Полицаят, превозвал 31 мигранти, остава в ареста

Пловдивският окръжен съд потвърди мярката на 23-годишният екс-полицай Денислав Борисов, който бе заловен на автомагистрала „Тракия“ с препълнен бус афганистанци

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Денислав Борисов, като потвърди определението на Районен съд – Пловдив, с което спрямо него е взета най-тежката мярка задържане под стража.

Полицаят превозвал мигранти заради инфлацията

Спрямо 23 годишния полица е повдигнато обвинение за това, че на 4 януари 2023 г. на автомагистрала „Тракия“ км 119, в землището на с. Бенковски, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал чужденци да преминат през страната в нарушение на закона, като е използвал  моторно превозно средство – престъпление по  чл. 281 ал. 2 т. 1 и 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Пловдивският окръжен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че от събраните до момента доказателства може да са направи обосновано подозрение, че Денислав е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Спецченге е карало мигрантите на магистралата

Окръжният съд счита, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от извършване на престъпление.

Определението на Окръжен съд – Пловдив е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина