АктуалноГрадътКриминалеНовини

Полицаят превозвал мигранти заради инфлацията

Денислав се е нуждаел от средства, за да води живот, според нуждите на всеки млад човек

23-годишният полицай Денислав Борисов, хванат да превозва 31 мигранти в бус, е извършил деянието заради пари и галопиращата инфлация. Това заяви неговият адвокат Надежда Римпева пред съда днес по време на гледането на неговата мярка за неотклонение. Прокуратурата иска най-тежката мярка – задържане под стража, докато той иска да остане под домашен арест.

Според обвинението Денислав може да се укрие или да извърши друго престъпление. Адвокат Римпева обаче смята, че той няма причина да го прави, тъй като е признал вината си и дори при осъдителна присъда, тя ще бъде условна и няма нужда да усложнява ситуацията си. Той вече е получил наказание от своя работодател – МВР, освободен е от работа и ще има дисциплинарно производство, каза още тя. Печалната медийна известност, която придоби, също е достатъчно наказание, каза тя.

Денислав поиска да остане под домашен арест, за да се грижи за близките си. Адвокат Римпева призова неговият вуйчо като свидетел, който каза, че екс-полицаят се грижи за своето семейство, баба и дядо, майка и по-малък брат.

Стореното от Денислав е свързано с желанието на всеки млад човек да води живот, според нуждите си, а държавата не се грижи да осигури достатъчно добри заплати за това, коментира адвокатката. Изкушението за бързи пари не е подминало Денислав, добави още тя.

Очаква се решението на съда.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

 1. Тоя на луд ли се прави или е прекалено нагъл.
  Не извършва за първи път подобно престъпление.Той е рецидивист.
  За него трябва конфискация на имуществото и затвор 20г.
  И бил образцов полицай!Представям си необразцовите какво правят!
  Срам и позор!

 2. К’вото и да го усукват юристите, юристките с техните юристчета, превежда се на простия нашенски Език Свещен:

  „ЗА ПАРИ“

  =КАКТО ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ=

  Това изобщо за обвиняемия независимо от грижите му не представлява „защита“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина