АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Около 30 % от персонала на УМБАЛ „Св. Георги” е заявил желание за ваксинация (ГАЛЕРИЯ)

Как протече първият ден от имунизацията срещу Ковид-19 в най-голямата болница у нас в снимки

30 души от медицинския персонал на първа линия в битката с Ковид-19 от УМБАЛ „Св. Георги” ще бъдат ваксинирани днес до края на деня. Още около 150 здравни работници ще бъдат имунизирани в утрешния ден. Процедурата върви и в двете бази на най-голямата болница у нас- на Пещерско шосе и Васил Априлов.

„Имаме списък от около 200 души, които желаят да бъдат ваксинирани до този момент. 90 процента от тях са на първа линия от началото на епидемията. До този момент 25-30 процента от персонала заявява желание за ваксинация. Смятам, че е изключително важно имунизацията да внесе спокойствие и сред обществото, и в самата здравна система. Тя е решението”, заяви преди поставянето на първата инжекция изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги” проф. Карен Джамбазов. Той уточни, че в едно флаконче ваксина Пфайзър има пет дози за ваксиниране.

Д-р Иван Маджаров

„Човечеството се е справило с множество тежки инфекциозни заболявания само благодарение на ваксините. Те са единственият начин за справяне с епидемията”, каза първият инжектиран в Пловдив д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз.

Епидемиологът Христиана Бацелова поставяше ваксините в най-голямата болница у нас днес

Ваксините днес поставяше епидемиологът на УМБАЛ „Св. Георги” Христиана Бацелова. „Процедурата е лесна и абсолютно безболезнена. Дори не се усеща от хората, които бяха ваксинирани до този момент”, обясни специалистката.

А административният директор на УМБАЛ „Св. Георги“ доц. Момчил Мавров се ваксинира днес

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина