АктуалноКриминалеНовини

Обвинение за умишлено убийство за мъжа на убитата Фанка

Има привлечен обвиняем за убийството на 28-годишната Фанка Ангелова, чието тяло бе открито след двудневно търсене край Раковски. Това съобщиха официално от прокуратурата на изнесен брифинг по случая.

Както стана ясно по-рано днес, задържан е нейният съпруг, с когото от дълго време живеят разделени. Той е с обвинение по чл. 155 за предумишлено убийство, за което може да получи от 10 до 20 години затвор. От прокуратурата обявиха, че все още това е работна версия на обвинението, което може да бъде и променено в последствие.

Фанка е отсъствала още от петък вечер, уточниха от МВР пред медиите. След издирване още тогава разследващите са имали работна версия, че тя е убита, макар и да не са открили тялото. Успоредно с тази работна версия и издирването ѝ са започнали разпити и задържане на предполагаеми участници в престъплението.

Още тогава е задържан нейният съпруг, с когото те са разделени от повече от 1 година, заявиха от полицията. В началото той не е помагал на разследването, но с времето е започнал да съдейства и в по-късен етап картината на престъплението се е разкрила пред полицейските служители.

Сигнали за насилие и заплахи не са получавани в полицията от жената в последните години. Те не са живеели заедно в последните месеци, но са били в контакт, основно през мобилните телефони, коментира един от разследващите. И Фанка, и нейният съпруг са с чисто криминално и съдебно минало.

От полицията и прокуратурата бяха лаконични по други детайли, тъй като разследването е в начална фаза. Те не коментираха как е извършено убийството, как е открито тялото и дали заподозреният е имало съучастници.

За момента той е задържан за 72 часа, като разследването продължава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина