Общински съвет решава дали да предвиди 5 680 000 за стадионите на Ботев и Локо

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Средствата ще бъдат включени в Бюджет 2022

Общо 5 680 000 лева да бъдат предвидени в Бюджет 2022г. за стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив”. Това предлага за одобрение в местния парламент кметът Здравко Димитров. На следващата си сесия на 13 октомври съветниците ще трябва да решат дали тези средства, свързани с допълнителни разходи при изграждането на двата спортни обекта, да бъдат включени в следващата финансова рамка на града.

Според предложението на кмета 2 860 000 лв. са нужни за стадиона на Ботев, а 2 820 000 лв. за този на Локомотив. Средствата за „Христо Ботев” са разпределени така- 2 милиона за нови седалки, 90 хиляди за тревно покритие на терена и 294 000 за преработка на проекта, като сумите са без ДДС.

За „Локомотив” допълнителните средства за изработване на технически проект за Централна трибуна, за проект и изграждане на вертикална планировка, тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.

Споделете ни във:

6 коментара за “Общински съвет решава дали да предвиди 5 680 000 за стадионите на Ботев и Локо

 1. Милионите, би трябвало да се използват, за събаряне на бетона, докато е още пресен и възстановяване на терена. Там не е място за безмислени стадиони и игрища. Когато са създавани , районът е бил края на града – нека се запази принципа и да се строят някъде към Ягодово, или Катуница, но не в центъра !

 2. Близо 300000 за преработка на проект, при толкова напреднало строителство, това означава, че целият проект би трябвало да е милион. Само дето най-вероятно не е. Схемата е позната отдавна, любима и се прилага навсякъде, където парите ги дават държавата и общините.

 3. Абе, калинки нагли, идете в инфекциозна болница и вижте в какви условия се лекуват болни от ковид…какви пари ще наливате в тези два измислени отбора, които не могат да съберат повече от 2000 души на мач.

  1. Не повече от 5,555,555 лева, словом ПЕТ МИЛИОНА И ПОЛОВИНА не бива да харизваме на многоуважаваните ритнитопковци, които слабо интересуват градчето със затихващи функции.

   ПЛОВДИВ ИМА ПРОБЛЕМИ, сериозни, ма’ни ги ти кресливите Агитки!

   1. Казваш: “…294000 лева за преработка на проект!?
    Тия луди ли са или нас ни мислят за луди?”

    АКО ТРЕБЕ ДА СЕ ПРЕРАБОТИ ПРОЕКТО, ‘НАЧИ
    ПРОЕКТ НеМА = ПРОБЛЕМ НеМА!

    ГОТОВО, разотивайте се!

    Внуците да строят стадиони, колодруми, хиподруми, “подлези” и канали за световното (?!? да не лъжеш?) гребане, ама чак след като изплатят БОРЧОВЕТЕ НИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.