Общината внесе екологичната оценка на ОУП в Екоинспекцията

Актуално Градът Живот Зелен град Изпод тепето Новини

От РИОСВ увериха областния управител, че ще се произнесат до дни

Дългоочакваната коригирана оценка за въздействие върху околната среда на новия Общ устройствен план на Пловдив вече е факт, разбра Под тепето.

Тя е внесена в първия ден на август в Регионалната инспекция по околната среда и водите, потвърди пред медията ни главният архитект на града Димитър Ахрянов.

Той разказа, че на 11 юли в администрацията са получили  документацията от Българското дружество за защита на птиците, която ги бавеше.

„Информацията беше доста обемна. Става дума за местообитанията на над 60 000 единици птици ,земноводни и бозайници, които трябваше да бъдат нанесени. Имахме уверение, че до края на месеца проектантите ще се справят с корекцията на екологичната оценка и ще може да я входираме в РИОСВ. Тоест за по-малко от 20 дена те се справиха“, съобщи арх. Ахрянов.

Той напомни, че от тук нататък очаква от Екоинспекцията да удържи обещанието си за отговор най-кратки срокове.

Екологичната оценка на ОУП е внесена в РИОСВ вчера, потвърдиха от там.

Припомняме, че когато Общината се ангажира в рамките на един месец поправките в екологичната оценка да бъдат нанесени, областният управител Йордан Иванов обеща, че РИОСВ ще действат експедитивно и в рамките на 5 дни ще излязат със становище.

Губернаторът научи днес от Под тепето, че експертната оценка е вече внесена. В последствие той заяви за медията, че е получил уверение от Екоинспекцията, че в рамките на няколко дни  ще се произнесат.

Очаква се това да стане до края на седмицата или в началото на другата.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.