АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Община Варна поиска 16 000 000 лева от Пловдив за акциите си в Панаира

Здравко Димитров: Пловдивския панаир е на Пловдив и няма как да платим тази сума – ВИДЕО

Администрацията изпрати становище до министъра на икономката Даниела Везиева   

Община Варна иска 16 млн. лв. от Пловдив за дяловете си Международния панаир. Това се разбра на днешната сесия на Общинския съвет под тепетата, в която темата за бъдещето на изложението бе повдигната още в началото на заседанието от групата на Демократична България.

Съветниците от ДБ призоваха кмета на града да се свърже с колегата си Иван Портних, за да го призове да оттегли предложението си до местния парламент в морската столица, свързано с прехвърлянето на акциите на Община Варна към активите на “Пловдив Туринвест”.

Кметът Здравко Димитров съобщи, че се е свързал с колегата си от Варна, а той е настоял за 16 млн. лв. срещу притежаваните от морската община акции в Панаира.

“Имах възможност да говоря с кмета на Варна. Той е категоричен, че ни искат 16 милиона лева за тези акции. С което аз изобщо не съм съгласен. Аз ще се съобразя с решението на общинския съвет и на пловдивчани. Акциите на пловдивския панаир трябва да си бъдат тук, в Пловдив”, категоричен бе Зико.

По време на сесията юристите на общината са изготвили писмо със становище, относно казуса с Панаира, в което администрацията е изразила категоричното си несъгласие с начина по който се развива той. Писмото е изпратено до до министъра на икономката Даниела Везиева.  

“ Преди половин час са получили писмото. Ще видим какъв ще е отговорът. В кореспонденция на тази тема с министерството сме може би от една седмица. Мисля, че такова ще е и становището на министерството“, допълни Зико.

„Всичко е възможно да се случи. Лошото е, че сме поставени в такава ситуация, пак не по моя вина“, допълни пред  Под тепето той.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Гергов е първо и преди всичко комунист, после свинар. А на комунистите им генетично заложено да предават България. Спомнете си за Македония, за двата опита на Тошко Галошко да ни направи 16-та републикаи още много примери. Добрият комунист е не съвсем живият комунист 😉 …

  2. Да се разтрогнат всички неизгодни за държавата и общината договори с дерибеи като Гергов – родом ор Борован. Няма работа в Пловдив. Само цапа пейзажа и нанася вреда на града. Ама какво да очакваш ор свинар освен кочина.

  3. Панаира отдавна е частна собственост! По почина на Чомаков за Публично-частно партньорство! У нас то винаги води до едно – заграбване на държавна или общинска собственост от точно определено юридическо лице.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина