Община „Родопи” дарява 5 000 лева на болница „Свети Мина”

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Община „Родопи” ще дари сумата от 5 хиляди лева  на МБАЛ „Св.Мина“, която се превърна в първата ковид-болница в страната.  Дарението има за цел да подпомогне болницата в условията на нарастващ брой заболели от коронавирусна инфекция.

„В тежки ситуации като тази вярваме, че най-добрият начин да се справим е като всички сме обединени, адекватни и единни. С това дарение  показваме своята съпричастност към благородните усилия на българските медици. Сумата не е голяма, но се надявам, че ще успеем да осигурим още по-добра и успешна грижа за най-силно засегнатите жертви на панедмията”, коментира Владимир Маринов, който временно изпълнява длъжността кмет на община „Родопи”.

В момента проблем е не толкова осигуреността с болнични легла, а недостигът на квалифициран медицински персонал, който да се грижи за болните в лечебните заведения. Затова се надявам, че средствата ще бъдат в полза на ръководството на лечебното заведение, каза още Владимир Маринов.

 

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Община „Родопи” дарява 5 000 лева на болница „Свети Мина”

  1. Много ларж общината е ахаха, след като изчезнаха 300 000 000 лева годишен бюджет , сега дарители станали,,,оня миндил зикото дебила, оздраве ли, та да отговаря на горещи въпроси – КЪДЕ СА ПАРИТЕ ???!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.