АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Няма нито един случай на регистрирани оплаквания, след поставена ваксина в Пловдив

От сутринта са имунизирани още 82-ма медици от първа линия в 11 болници в града и 3 в областта

Областният управител Дани Каназирева заяви, че е изключително обнадеждена от процеса на ваксиниране в Пловдив по време на пресконференция в МУ днес. Тя припомни, че в първия ден от старта на кампанията са се ваксинирали много повече от заявилите желание медици.

„Малко по-трудно е заради почивните дни, но е създадена много добра организация както в Пловдив така и в областта. Няма нито един случай на регистрирани оплаквания след поставена ваксина вчера. Напротив – има нарастващ интерес сред медиците ,“ съобщи Каназирева и допълни, че е в непрекъснат контакт с директорите на лечебните заведения.

Днес до 11,30 часа е поставена ваксина но още 82-ма лекари и медицински персонал в града и региона.  В 11 болници в Пловдив и в три в областта продължава имунизацията срещу COVID-19 на медиците от първа линия.

„До момента няма никакви оплаквания на ваксинирани медици, откъм неразположение, с изключение на лека болка на мястото на убождането. 699 са ваксинираните от вчера. В четири точки са обобщените числа. Най-много са Пловдив. Нямаме данни някой да има проблеми след ваксинацията“, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов тази сутрин по време на инспекция в Центъра за разпределение на пациенти с COVID-19.

Каназирева присъства на работна среща-разговор между главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и ректора на Медицинския университет проф. Мариана Мурджева по темата за ваксинационния план и изследвания за постваксинален имунитет.

Отхлабване на мерките най-рано след 4 януари

Обсъдени са възможностите от Пловдив да стартира национално представително проучване за имунитета, по подобие на първото направено през пролетта.

Софтуер определя кои домакинства в Пловдив ще участват в проучването за COVID-19

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Защо някой частни болници взеха определен брой дози ваксини,а не си ваксинираха лекарите в реанимация. Визирам една филм частна болница ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина