АктуалноБългарияВластГласовеМненияНовиниПод лупа

Няма други желаещи села за присъединяване към Пловдив

Белащица: По-лошо от това да бъдем в Община Родопи няма  

Повечето искания на белащенци са реалистични, смята Здравко Димитров

След срещата в селото кметът на Родопи изригна в социалната мрежа

Нормална среща – така кметът Здравко Димитров определи общоселското събрани на белащенци, на което той и голяма част от заместниците му снощи изслушаха исканията на хората във връзка с желанието им за присъединяване към Община Пловдив.

Белащица подаде молба за развод с Родопи заради системно неглижиране, стана ясно по време на срещата. Предстои обаче селото да вземе решение дали в действителност ще предприеме тази стъпка.

Здравко Димитров към белащенци: Ще изпълним ангажиментите

На вчерашната сгляда списъкът с искания на хората се оформи така:

Екипът на Здравко Димитров изслуша желанията едно по едно и отговори на въпросите от залата.

В общи линии обясненията бяха, че всичко е възможно, с уговорката, че това не са обещания, а ангажименти за когато се присъединят.

Нещо повече, в знак на добри намерения кметът на Пловдив обеща на Белащица да им задели в бюджета ни една сума, която да си стои.

Един вид като бонус им бяха представени социалните услуги на общината, които ще могат да ползват – топъл обяд, личен асистент и т.н. А шефът на Здравната дирекция предложи кабинет със специалисти от доболничната помощ, които да дават безплатни консултации на ротационен принцип.

Имаше и въпроси в сферата на утопията: „Ще гарантирате ли Родопа планина за нашите деца?

Както и подобни предложения: „Всички, които имат имоти за над 1 000 000 лева да дадат по 50 хил. за инфраструктура на селото.“

На това предложение д-р Невен Енчев реагира с вик: „Смърт за богаташите!“

Повечето им искания са реалистични, така градоначалникът на Пловдив коментира срещата по-рано днес пред пловдивски медии, които не присъстваха на събранието.

Решението е в техни ръце, ако искат по-добър живот, мисля че мястото им е в Община Пловдив“, заяви той.

По думите му, въпросът с кариерите трябва да се реши от държавата и независи само от местната власт.

Сред въпросите към кмета бе и дали за големите инфраструктурни проекти, които стартират в Пловдив ще се използват камъни от кариерите, след като дружеството „Европейски пътища“ са един от изпълнителите. Питайте тях, отсече Зико.

По-лошо от това да бъдем в Община Родопи няма, заяви възрастна жена накрая и каза, че на референдума ще гласува за присъединяване.

На няколко пъти в залата на читалището се чуха гласове против кмета на Община Родопи и как той нищо не бил направил за белащенци.

На този фон на масата с червена покривка до градоначалникът на Пловдив през цялото време седеше селския кмет, който не обели нито дума. Това навява на мисълта, че явно белащенци нямат никакви претенции към него.

Срещу инспирираните нападки спрямо кмета на Пловдив, че дава само празни обещания, като Матросов на амбразурата скочи емоционално шефът на местната дирекция Данъци и такси. Рашко Стоянов почти изкрещя на микрофона, за да заглуши залата, че всеки, който си мисли, че кметът би изпуснал този исторически шанс е луд и след Белащица ще последват Брани поле и други села.

Близо 24 часа по-късно кметът на Община Родопи отвърна на удара с емоционална викторина към пловдивчани и неговите хора: Кметът на Родопи: Здравко Димитров става ли за кмет?

Още по темата четете в статията „Белащица- квартал на Пловдив, защо не?”

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Община Родопи е импотетна община. За толкова години в Белащица няма и милиметър напредък. Европейски проекти? Мираж. Няма улици, тротоари, сметоизвозване, градски транспорт, канализация. ОЧЕВАДНАТА порнография със строежа на Енчев? Всички нови сгради, които се използват, но не са въведени в експлоатация? Регулация на движението? Електрозахранването? Родопи, хората ще напуснат ако не се вземете в ръце

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина