„Белащица- квартал на Пловдив, защо не?”

Актуално Гласове Градът Изпод тепето Новини

Инициативният комитет срещу кариерите над селото предлага референдум за отделяне на селото от община „Родопи” и присъединяването му към Пловдив

„Белащица- квартал на Пловдив, защо не?”. Тази нова група се появи във Фейсбук, създадена от хора от инициативния комитет срещу кариерите над селото.

„ От днес започваме и приканвам всички жители и живеещи в Белащица на дискусия и работа за иницииране на референдум по отделяне на Белащица от община „Родопи” и присъединяване към Пловдив, като квартал, запазвайки статута си на село и кметство”, обяви Павел Гимишев.

И изброява какви ще бъдат ползите за белащинци от излизането им от „Родопи”:

„ Ставаме част от втория по големина град, с много по големи възможности!

-Ежедневно сметосъбиране

-Ползване на услугите на паркове и градини

-Общинска охрана

-Градски транспорт

и много други предимства!!!

Ще настояваме за осигуряването на средства от община Пловдив за проектиране и изграждане на път свързващ т.нар. обходен път на Белащица с квартал южен „Беломорски“.

Групата и изявлението на Гимишев вече събраха много поддръжници, но има и  противници на идеята. Казусът тепърва ще търпи развитие.

Споделете ни във:

3 thoughts on “„Белащица- квартал на Пловдив, защо не?”

 1. Интересна идея, но мотивите на Гемишеви и Тютюците е подли, т. е въобще не ги иннтерисува бъдещето на Белащица

  1. Крадливата клика Цанков-Таир опоскаха Родопи. Сега трябва да се спасяваме поединично. Евакуация

 2. Ако и този референдум не бъде провален от политически фигури, като онзи в Ягодово каза:

  Белащица ще стане част от Пловдив със едни 80-90% подкрепа.

  Тези общини Марица и Родопи, та и Куклен и Стамболийски, са толкова скандално излишни, че думата смисъл за тяхното съществуване дори не може да се използва.

  Колкото по-бързо се премахнат тези комунистически недоразумения, ограничаващи изкуствено развитието на агломерацията, толкова по-бързо ще тръгне цялата област нагоре!!!

  Вие помните ли как за Асеновградско имаше няколко месеца забавяне на строителството, защото община Куклен нямаше пари да си отчужди частта??? Е, това, ако не е очевиден пример, че трябва да се премахнат тези изкуствени общини, не знам кое е!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.