Здравко Димитров към белащенци: Ще изпълним ангажиментите

Актуално Градът Живот Новини Под небето

Нямаше как да не поемем тази протегната ръка, каза кметът на Община Пловдив на жителите на с. Белащица, поискали да напуснат община Родопи

Десетки се включиха в срещата между жители на Белащица и представители на Община Пловдив на събитието във връзка с желанието на селото да се присъедини към Пловдив. На нея присъстваха голяма част от пловдивските управленци, както и някои общински съветници, ръководители на административни структури и др.

Пред мястото на срещата в село Белащица и вътре в залата местните бяха подготвили плакати със сравнения между бюджетите на различните населени места в рамките на община Родопи, като малкото пари, които се отделят за Белащица бяха обявени за „подигравки“ и „пренебрежение“.

Модератор на срещата бе Павел Гемишев от ИК „Стоп на кариерите в Белащица“, който в началото подчерта причините за събитието – предимно свързани с проблемите, свързани именно с фирмите, добиващи инертни материали. „Село Белащица е на 1008 г, Пловдив е хилядолетен град и те винаги са били свързани“, добави още той.

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров благодари на белащенци, че са се обърнали към него и заяви, че това е протегната ръка, която не е имало как да не поемат. „Ние не даваме обещавания, каквото поемем като ангажимент, ще го измислим,“ коментира кметът на Община Пловдив.

Освен него на срещата присъстваха финансовият зам.-кмет Величко Родопски, зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов, спортният заместник-кмет Георги Тиюков, шефът на общинските данъци Рашко Стоянов, общинските съветници от „Кауза Пловдив“ Костадин Георгиев и Румяна Толова, техният колега Владимир Кисьов, д-р Калин Калинов, бившият зам.-областен управител Николай Хаджиев, прокурор Георги Пенев и в.и.д. главният архитект Димитър Ахрянов.

Споделете ни във:

1 thought on “Здравко Димитров към белащенци: Ще изпълним ангажиментите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.