АктуалноГрадътНовини

Нов протест срещу пробива на Водната палата

Граждани на Пловдив се събират на нов протест срещу пробива за автомобилно преминаване на кръстовището на Водната палата. Той ще се проведе в съботната сутрин от 11 часа на паркинга срещу РИОСВ по бул. „Марица“ – юг.

Като част от протеста ще бъде поставянето на черни ленти на дърветата, които ще бъдат унищожени за разширяването на пътното платно. „Заповядайте на протеста, за да покажем недоволството си срещу създаването на тази градска магистрала и унищожаването на зелени площи, нека покажем, че властимащите ще понесат последствията от действията си“, зоват организаторите на събитието.

Припомняме, че идеята за пробив под кръстовището на водната палата ще премахне сегашното кръгово движение и ще ограничи завоите само до такива надясно. За разширяването на пътното платно пък ще бъдат унищожени около 60 дървета около реката, както и част от новосъздадения градски парк с европейски пари покрай Марица. Против проекта се изказаха множество експерти, граждани, както и политически лица, включително от управляващата партия, като районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов и бившия градоначалник Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина