НОИ: Пенсии в пощите от 7 до 20 юни

Актуално Живот Новини

Изплащането на пенсии и добавки чрез станциите и клоновете на „Български пощи“ през месец юни т.г. ще започне на 7 юни (вторник) и ще продължи до 20 юни (понеделник), това се казва в официално съобщение на Националния осигурителен институт.

Припомняме, че в два поредни предходни месеца имаше дълги опашки заради хакнатата система на пощите, а хакери изнудваха държавното дружество за пари. Всичко това доведе до напрежение в цялата страна – Отново опашки пред пощите в Пловдив, както и до уволнение на  шефовете на Български пощи, след кибератаката.

От там уточняват, че то ще се извършва по график, който трябва да бъде предварително обявен във всяка една от пощенските станции.

Преводите на юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2022 г.

От 1 юни т.г. започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през април 2022 г.

Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени общо 3493 пенсионери.

Покана за сватба пътува с Български пощи 2 километра в Тракия за 2 години

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.