Покана за сватба пътува с Български пощи 2 километра в Тракия за 2 години

Актуално Живот Новини

Как една покана за сватба пътува две години?

Пловдивчанин получи писмо близо две години след изпращането му. В него намира покана за сватба, която вече се е състояла лятото на 2020 г. От „Български пощи“ категорично отрекоха, че имат вина за двегодишното забавяне на пратката и обясниха, че по клеймото на писмото това не може да се докаже. Историята разказа РТВЦ – Пловдив.

Весел Иванов изпраща официални покани за сватбата на сина си до всички гости. Пуска писмата от пощенския клон в район „Тракия“. Всички пристигат навреме. Освен поканата до чичото на младоженеца, който живее в същия квартал.

„Разстоянието е около два километра. Странно е как две години писмо в района не може да стигне“, заяви Весел Иванов, подател на писмото.

Писмото все пак пристига. Намират го вчера в пощенската кутия, на рождения ден на чичото Мирослав и в първия момент решават, че е честитка за празника му. Но с изненада откриват закъснялата покана.

„Привързано е, по принцип не са го изпратили в този вид, явно е отваряно, което според мен е незаконно. На някой му е направил впечатление, че е твърдичко, може би пари“, допълни Мирослав Иванов, получател на писмото.

Датата на изпращане на писмото ясно личи – 7 юли 2020 година, но пощенското клеймо на гърба на плика е избеляло и не се чете. Самата сватба се е състояла на 1 август 2020 година, а чичото все пак е присъствал.

„Преди да звънна лично на брат ми, баща ми каза: Не си поканил брат ти на сватбата, да не сте сърдити. След това лично му звъннах, но се получи сконфузна ситуация, дори бях упрекнат, че не съм го поканил“, разказа Весел Иванов.

Братята нямат обяснение как се е стигнало до куриозното закъснение. От „Български пощи“ обаче са категорични, че проблемът не е при тях и пратката е доставена още на следващия ден. И е твърде възможно някой от съседите да е открил писмото преди този, до когото е адресирано.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Покана за сватба пътува с Български пощи 2 километра в Тракия за 2 години

  1. Някой пак иска да плюе срещу пощите никога не е закъснявала пратка ако пощите не си вършат работата идете при куриерските фирми и вижте колко пари взимат за лидт хартия

  2. Много грозен коментар ще направя!Понякога на пощальоните им викат раздавачи та , като са раздавачи да не са и пазачи?

  3. Няма къде две години да стои едно писмо в БП.Ако е препоръчано може лесно да се докаже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.