АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Неимунизирана бременна жена е починала в следствие на Covid-19 в Пловдив

Не е имала придружаващи заболявания

158 са новодиагностицираните случаи на COVID-19 в Пловдивска област на 1 октомври. Справката на РЗИ – Пловдив сочи, че от тях в болница се лекуват 10 пациенти, останалите са на домашно лечение. 14-дневната заболеваемост е 306.4 на 100 000 души население.

Сред новите случаи са четири медицински сестри и един помощник-фармацевт.

Към днешна дата в общо 11 детски и учебни заведения в Пловдив и областта са констатирани случаи на болестта. Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 516, като 445 от тях са на терапевтично лечение, 71 – на интензивно, от тях 56 са интубирани.

В резултат на COVID-19 са починали четирима души, всички без имунизация срещу корона вируса. Сред тях е жена на 29 години, бременна в 8 месец, без придружаващи заболявания.

През изминалото денонощие от Центъра за Спешна медицинска помощ са отговорили на 223 повиквания. От тях 29 са свързани с COVID-19. В Пловдив са хоспитализирани 13 души, а в областта – 2. На домашно лечение са оставени 14.

Според Националната информационна система случаите на инфекцията в областта от началото на епидемията са общо 44 798. Оздравелите са 39 944. Починалите – 2571.

Активните случаи в областта са 2283. На домашно лечение са 1767. Под карантина са поставени 3813.

Броят на официално обявените случаи в Единния информационен портал и регистрираните случаи за Пловдивска област в информационната система за COVID-19 не винаги е еднакъв, поради пренасочване на пациенти от други области. Например: пациент, диагностициран на 13.08.2021 г. в София, при епидемиологичното проучване посочва постоянен адрес в област Пловдив и случаят се отчита към РЗИ – Пловдив и обратно, уточняват от РЗИ.

В ежедневната справка се посочва броят на починалите с COVID-19, а в общия брой починали се регистрират и тези починали по други причини, но с положителен резултат за COVID-19.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. От какво са починали???? БЕЗ АУТОПСИЯ КОПЕЛЕТА КАК ГО РАЗБРАХТЕ.Аз пък съм сигурен,че са ги убили с тея лекарства където ги помпят в КЛИЕНТИТЕ ИМ.

  2. Най- новата версия на лайняната пропаганда – че всички умрели са умрели не само от Ковидв, ами и били ненабодени…ви набодат манафите

    1. Коментарът ти е напълно неадекватен. Вземи се информирай от по-надеждни източници освен сайтове за конспирация и разговори със също толкова неинформираните ти приятели. Виж какво става извън България. Ако си толкова против ваксината, не си я слагай, но не занимавай никого с глупостта си. Излишна е на всички. Твоето мнение и това на хора като теб, е причината България да е на това положение в момента. Не липсата на ваксини, а простотията е това, което ни убива по нашите географски ширини.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина