АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниПод ножа

Нападателят на жена в централен подлез: Съжалявам, не бях на себе си

“ Съжалявам за случая. Не бях на себе си“. Това каза пред съдията арестуваният за нападението на жена в централен подлез Иван Ставрев. Той бе задържан след брутално, по думите на прокуратурата, посегателство върху дама, с която се разминал в пешеходното пространство. Атакувал я в гръб, без никаква причина и основание.

„По изключително грозен начин, абсолютно непровокиран от нищо, той нанася удари върху най-случайни жени, които преминават по улиците. Обвинението е за хулиганство по отношение на една жена. Имаме запис от инцидента, който е много брутален- жената минава зад извършителя, той се обръща и я удря с шут в областта на бедрото толкова силно, че за мен бе неясно как тази жена не падна по очи. Събрали сме материали по делото, че има и други случаи, в които е нападал жени на улицата, както и други хулигански действия, престъпление против собствеността, за заплахи за убийство. Започваме да работим по всички тия сигнали. Затова отправям апел към гражданите- ако сте пострадали от това лице, не се колебайте и ни информирайте“, каза пред журналисти зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

Пред съдия Димитър Кацарев защитникът на Иван Ставрев обясни, че може и да има обосновано предположение за извършеното от него престъпление, но то било леко. Адвокатът заяви, че Ставрев е просил не от добро и че не е ясно защо е стигнал дотук.

„Не знаем какво е в неговата душа“, подчерта адвокатът в пледоарията си.

24-годишният видимо много здрав мъж обясни, че е отчаян, че не може да си намери работа. “ Беше много рано сутринта и още не се бях събудил. Бях пийнал на предния ден. Защото си намерих работа. Работих 10 часа, цял работен ден, за да ми дадат 20 лева. Съжалявам“, каза Иван Ставрев.

Заяви, че съдията е този, който трябва да реши каква мярка за неотклонение заслужава. „Ти си шефът“, обърна се той към съдия Димитър Кацарев. „Не е голям келепир да си шеф“, отговори му съдията. „Знам, кажете го на баща ми“, отвърна Иван Ставрев.

Съдията прецени, че престъплението, което обвиняемият трябва да остане в ареста с най-тежка мярка за неотклонение. Той не отрича да е извършил, подлези на наказание „лишаване от свобода. Той може да извърши друго престъпление, още повече че е осъждан. И че може да се укрие, тъй като води полускитнически начин на живот.

„Не съм я удрял, само я бутнах“, каза на излизане от залата 24-годишният мъж.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина