Актуално

Над 40 сигнала за произшествия от бурята в Пловдив – обновена

Силните пориви на вятъра предизвикаха хаос по улиците на града и вдигнаха всички огнеборци на крак

Малко преди час пик, в който пловдивчани се прибират от работа, силните пориви на вятъра предизвикаха хаос по улиците на града и станаха причина за бойна тревога след спасители и огнеборци от пловдивската пожарна.

Почти целият дежурен състав – огнеборци от различни служби и спасители от Сектор СОД се отзоваха на над 40 сигнала за произшествия и продължават да работят на терен и към този час. Телефоните на дежурните в оперативен център „прегряха“ от сигнали.

Кючук Париж/ снимка: Ивайло Атанасов

Бурният вятър причини предимно материални щети, а произшествията са от различно естество – паднали дървета и сухи клони върху пътното платно, паднали неукрепени строителни елементи и част от външна мазилка.

От блок 11 в ж.к. Тракия се откърти цялата изолация от калкана и се срути върху детска площадка в междублоковото пространство.

  Сигналите за паднали клони върху паркирани автомобили под или близо до дървета са около 13.

  Няма пострадали хора.

  Дежурните пожарникари продължават работа по сигналите, съобщиха от РД на ПБЗН – Пловдив.

  Веднага след силната буря четири екипа на “ Градини и паркове” се включиха в отстраняването на паднали дървета, съобщи директорът на ОП-то Веселин Козарев. Още три екипа са готови да се включат при необходимост.

  Заради паднало огромно дърво на бул. „Никола Вапцаров” при кръстовището с „Коматевско шосе” трафикът бе затруднен. Екипи на „Организация и контрол на транспорта” обезопасяват две откачили се от вятъра светофарни секции – на кръстовището на бул. „Цариградско шосе” и „Шести септември” и в район „Тракия”. Отстранява се и авария на уличното осветление на ул. „Сатурн”.

  В „Чистота” също спешно са сформирани аварийни групи, които поставят на място съборените от вятъра контейнери, събират разпилените отпадъци и клони. Екипите ще работят до нормализиране на обстановката, уточниха от Община Пловдив.

  От там призоваха пловдивчани по възможност да си останат вкъщи или ако им се налага излизане, да бъдат внимателни.

  Под Тепето

  Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

  Един коментар

  1. Кметовете да си свалят евтините костюмчета и да хващат по едина резачка, за да помогнат на хората! Стига са се крили само! Да излизат на терен с работните облекла!

  Вашият коментар

  Back to top button
  Изпрати новина