АктуалноЗелен градИзбориНовини

На разходка в електрическия сити-кар на Ивайло Старибратов

С електроавтомобил за 5 хиляди евро се предвижва из града кандидатът за народен представител от Демократична България Ивайло Старибратов. Днес той ни разходи по натоварените откъм трафик улици в града с най-замърсен въздух у нас с 60 километра в час, колкото максимално може да вдигне електрическото му возило, за да говори по една от основните теми в предизборната кампания на политическото обединение- Умният град.

Малцина знаят, че Ивайло Старибратов е първият вносител на така наречените сити-кар електомобили със слънчеви панели, като в последствие става представител на марката в седем държави. Едно от превозните средства, които внася чрез компанията си, е и това, в което го снимахме днес.

„Тези електромобили могат да се карат и от 16-годишни, тъй като се считат за клас мотопеди. Изключително лесни за управление и са много икономични. Те са част от бъдещето на умния град”, подчерта зад волана на сити сити-кара си Ивайло Старибратов.

„Една от целите на Демократична България е замяната на старите автомобили с електрически да се поощрява с различни стимули”, добави дългогодишният директор на Математическата гимназия.

Той се опита да зареди возилото си на станцията край Епископската базилика, но тя бе заета.

„Това е друга цел- трябва много бързо да изградим съвременна инфраструктура”, подчерта кандидатът за народен представител от Демократична България.

Вижте цялата разходка с Ивайло Старибратов:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Поредната манипулация с която ще оставят бедните без коли.Производството на ток също замърсява олигофрени това е пародия.И конспиративните теории се оказват истина.Благодарим,че слушате евробардка а не народа.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина