Монтираха бариера и на улица „Май”

Актуално Градът Новини Под ножа

Правоимащи да спират в зоната на РТЦ нямат никакъв шанс да паркират автомобилите си

Сблъсъци между търговци и жители в района заради идеята на общината да забрани автомобилите на ул. „Дондуков”

Поредната ограничителна бариера в района на Радио-Телевизионния център вече е факт. Съоръжението е монтирано на улица „Май”, като с него тотално се ограничава достъпа до Светая Светих- кметството на Пловдив, което явно трябва да е достъпно само за общинарите. Жителите в района, търговците и всички правоимащи да паркират в зоната с решение именно на общинската администрация нямат против бариерите, но са срещу абсурдната според тях забрана за паркиране на улица „Дондуков”, която осигуряваше около 30 места за леки коли за хора, които така или иначе имат пропуски.

„Сега имаме пропуски, издадени от общината, но не можем да ги ползваме, тъй като паркирането в района на РТЦ е напълно невъзможно. Ставаме свидетели на ежедневни грозни скандали между хора, които живеят в квартала, и други, които имат бизнес тук. И двете страни са правоимащи за спиране, но няма как да го сторят, тъй като кметството е издало десетки, да не кажем стотици талони, а в момента има единици паркоместа. Кому беше нужен този конфликт?”, питат собственици на търговски обекти там.

В крайна сметка, действието на новата администрация осигури на практика един голям паркинг са общински чиновници, но лиши хората, които им плащат заплатите от възможност да паркиране. „Върнете опцията за паркиране на улица „Дондуков” и не създавайте излишни конфликти в центъра на града. Досега такива проблеми нямахме”, призовава собственик на магазин на същата улица, който не може да разтовари стоката си сутрин, тъй като няма къде да спре.

Припомняме, че срещу ограничаването на правата на гражданите с бариери и забрани за паркиране от страна на общината скочи областният управител Дани Каназирева. Тя настоя за пълна проверка на новите бариери в Пловдив , дошли с новата местна власт.

Причината са подадени сигнали до Областния управител от собственици на имоти и работещи граждани в районите на съоръженията, в които те изразяват своето категорично несъгласие с поставянето на бариерите.

Хората се аргументират, че това ще затруднява достъпа на клиенти до търговските им обекти. Според тях,  при очакван спад на БВП с 3. 9% за 2020-2021 г., както и липсата на паркинг в близост до квартал „Капана“, съоръженията ще създадат допълнителни затруднения на желаещите да посетят Главната улица на Пловдив и това ще доведе до траен отлив на едно от атрактивните места за разходка в центъра на града под тепетата. Като допълнителен аргумент, собственици на имоти и работещи граждани в района на центъра изтъкват и обстоятелството, че освен предпочитано място за разходка на пловдивчани, Главната улица и „Капана“ се явяват средищен център много адвокатски  и счетоводни кантори, офиси на банки, чейндж бюра и офиси на нотариуси, чиято дейност също ще пострада.

От общината обявиха вчера, че ще бъде поставена бариера и на улица “Май”.

Областният управител настоява при проверката да се изясни цялата фактическа страна на проблема.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Монтираха бариера и на улица „Май”

  1. ДА СЕ ПРЕМАХНЕ АБСУРДНАТА ЗА 2020 КРЕПОСТ „АНТЕНИ“ ВЪРХУ САХАТ ТЕПЕ, АМА ДО ЧИСТО, ДО СКАЛАТА!
    ДА СЕ УВОЛНЯТ ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИ РАДИО-ТаЛаВИЗИОННИ ЗАПЛАТАДЖИИ И СЕ ЗАКРИЕ АБСУРДНИО ИМ ЦЕНТАР.
    НА РАДЕЦКИ ИМА ТЕЛЕВИЗИЯ ДО ВАЗОВ – ТАМ НЯМА ЛИ ДА ВЪРВИМ ПЛАХО НА ПРЪСТИ ПО ДРУГИО ТРОТОАР? ПОСТАВЕТЕ И ТАМ БАРИЕРА, НАЗНАЧЕТЕ ЗАПЛАТАДЖИЯ И ПЕЧЕЛЕТЕ ГЛОБИ И ТАКСИ.
    ДА СЕ МОНТИРАТ БАРИЕРИ ПО ВСИЧКИ УЛИЧКИ ИЗ ЦЕБТЪРА === КЕЛЕПИР Е ТОВА!
    Хвала, кЛете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.