АктуалноБългарияВашите писмаЖивотЗабавлениеНовини

Млад пловдивчанин е изправен пред тежка битка с левкемията

Лечението на Димитър е на стойност 400 000 евро

Към редакцията ни се обърнаха приятелите на млад пловдивчанин, който има нужда от помощ, за да се справи с коварна болест. Публикуваме цялото им писмо :

“Здравейте, мили хора! Обръщаме се към вас с огромна молба, търсейки спешна помощ за набирането на средства за нашия любим приятел Димитър. Не малко пъти сме чували, че животът е много крехък и трябва да живеем всеки ден така сякаш е последен. Никой от нас не предполага, че един ден може да изпадне в такава ситуация, но ето ни тук.

Димитър Друмев е на 28 г. от град Пловдив. През септември 2018 г. чува диагнозата хронична миелоидна левкемия. Започва веднага лечение с тирозин киназни инхибитори, които контролират заболяването, но не постигат желания ефект. През месец януари тази година Димитър започна да изпитва нетърпими болки в главата, придружени с отпадналост и гадене. Посети редица невролози в София, както и спешния кабинет в Токуда и от всички лекари поставената диагноза беше „тензионно главоболие“. Следват 3 мъчителни седмици лечение за „тензионно главоболие“, разбира се, без резултат. Докато не се озова отново в болница Токуда, където след редица изследвания се оказва, че Димитър е с бластна криза на левкемията.

С тази снимка от прозореца на болницата, направена вчера, Димитър благодари на всички за подкрепата.  

Спешно е изпратен във Варна за лечение, където е и в момента, и провежда втория си курс на химиотерапия.

Следваща стъпка от лечението е трансплантация на стволови клетки в Германия. Необходимите средства за лечението, съпътстващите го разходи и последващите процедури до момента възлизат на около 400 000 евро – сума, която е непосилна за него и неговите близки без вашата подкрепа.

Първоначалната вноска за да бъде приет в Германия е 207 000 евро и трябва да бъде изпратена в най-кратък срок, за да може да постъпи там веднага след химиотерапията в България. Както може би разбирате нямаме много време. Затова ние неговите близки и приятели се обръщаме към всички вас с молбата да ни помогнете да съберем необхидимата сума за лечението на нашия скъп приятел. Димитър е страхотен човек, изпълнен с мечти и огромно желание да пребори болестта за да се върне отново към нормалния начин на живот. Нека му дадем този шанс!”

До момента събраната сума е 112 000 лв.

Всеки, който желае и има вазможност да помогне на Димитър може да дари средства за лечението:

IBAN: BG35STSA93000027867463
Титуляр: Димитър Крумов Друмев
BIC: STSABGSF
Адрес: Пловдив

PayPal сметка: [email protected].

Фейсбук страницата на кампанията е https://www.facebook.com/helpdimitar/
Малко предистория можете да видите тук: https://www.facebook.com/helpdimitar/posts/104736961725587

Информацията за дарителските сметки тук: https://www.facebook.com/helpdimitar/posts/105865848279365.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина