АктуалноВластГласовеИзбориМненияНовини

Борисов към Трифонов: Ние носехме отговорност до изборите, от тук нататък Слави Трифонов да излезе и да си поеме отговорност

„Моля ги да почнат да си правят правителството. Да не дезертират, да не се оправдават“, заяви министър-председателят в началото на днешното правителствено заседание – ВИДЕО

„Ние носехме отговорност до изборите, от тук нататък Слави Трифонов да излезе и да си поеме отговорност… Ние ще предложим правителство, няма да го изберат и ще дойде той наред, затова колегиално го моля да почнат да си правят състава на правителството. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове, ако им е нужно имам 10 дежурни депутати да ги подкрепят. Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, ако толкова няма решение, новите избори не са решение. Не ни е страх, партията е в прекрасна форма, ето ви решение – нали всички искаха ВНС, мажоритарна система. Събираме се сега, нека Радев внесе неговия проект, свикваме ВНС“.

Това са думи на премиера, казани днес в началото на редовното правителствено заседание, става ясно от видео, изпратено от Правителствената информационна служба.

Видеото е публикувано и на страницата на Борисов във Facebook с хаштаг #ВремеЕзаОтговорност

„Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление… С удоволствие ще се явим на нови избори, но ни трябва работещ парламент в пандемията“, коментира Борисов. Според него резултатите при предсрочни избори дори някои партии да са с повече проценти, не е ясно как ще се развият нещата.

„Много е лесно да критикуваш и да намираш кусури, ето сега анти-ГЕРБ, анти-СДС, анти-„Патриотичен фронт“, политическите парии имат възможност за стабилно мнозинство. Имат предостатъчно да направят 200 гласа. Ако не го направят, това означава, че искат да хвърлят държавата в хаос. Искат да показват, че не са способни да управляват.

Това, мили колеги, наши опоненти, ще ви се върне в обратен знак на изборите, хората, които са казали на изборите, че искат промяна, в момента са ви дали тази прекрасна възможност. Направете го.“

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Борисов е влюбен в себе си,но не забелязва че му липсва всичко.Като се разкарваш с колата по магистралите показа пълен театър с подготвените въпроси,на които и сам си отговаряше.А как си държи ръцете в джобовете като разговаря с хората.Това се нарича неуважение.Липсват му много години!!!!!

  2. Че защо Слави? ГЕРБ е първа политическа сила! Да си прави правителство – ако ще Тотев за министър-председател да сложи! Нали е втори в листата? А Слави, ако е достатъчно умен, ще чака нови избори! Но, преди това – служебен кабинет! Ужасът на герберастите!

  3. И двмата сте за канала, скоро ви пускат шнура и сте история, мутри и чалгари нямат място в новата история на страната.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина