АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градИзбориМненияНовини

Местният парламент дари 200 000 павета на митрополията

ГЕРБ гласуваха „въздържал се”. Евелин Парасков поиска от администрацията доклад за наличните павета и складовете, в които се намират те

Кметът: Не съм позволил нито едно паве да отиде някъде по време на управлението ми

Местният парламент взе решение общината да дари 200 хиляди павета на пловдивската митрополия за облагородяване на 2000 кв.м. площи, разположени на територията на манастири, църкви и параклиси в областта. Едва 26 съветника обаче подкрепиха предложението на кмета Здравко Димитров и екипа му. Голяма част от групата на ГЕРБ гласува „въздържал се”.

Председателят на групата на Демократична България Веселина Александрова пита администрацията колко павета има Пловдив на склад. Тя уточни, че предложението е върнато за дообработване от правната комисия още при предната сесия на ОбС, но е било върнато в същия вид. Тя предложи в текста по точката вместо там където се споменава пловдивска област да бъде заменено с Община Пловдив, за да останат паветата в града, тъй като към момента не е ясно къде точно ще бъдат редени те. Предложението й не бе прието. Павета Пловдив митрополия

Евелин Парасков от Съюз за Пловдив се изказа в подкрепа на идеята за дарение на 200 хиляди павета на митрополията и заяви, че така ценната настилка ще остане в публична среда- манастири и църкви, а не в частни дворове.

„Трябва да вкараме ред в тази тема. Администрацията трябва да посочи с какво количество павета разполага и в кои складове седят те. Ще внеса предложение в общината в се излезе с доклад по въпроса”, заяви Парасков.

„Имаме невероятна необходимост точно от такива павета. Пловдив трябва да спре да асфалтира зони, в които това може да се избегне. По тази причина трябва да се задейства процедура по естетизация на градската среда”, каза арх. Цветелин Цоневски от Кауза България. Той посочи, че паветата трябва да се използват навсякъде, тъй като освен, че са част от тъканта и духа на града, за здрави, ценни, не се нагряват толкова и са пропускливи при дъждове.

Паважът по „Даме Груев“

В този дух се изказа и независимият Слави Георгиев. Той подчерта, че паветата са пример за недобре използван ресурс. „Просто трябва да пренареждаме паважните настилки. Трябва да се поддържат. Нещо, което не се прави”, коментира той. Даде за пример „Даме Груев”, която по думите му не е трябвало да се асфалтира, а паважът да бъде пренареден. За недобре поддържана паважна настилка посочи и улица „Скопие”.

След гласуването кметът заяви, че всички павета, които се вадят от пловдивските улици, са на  на отговорно пазене от фирмите, които ги махат.

„ Не съм позволил нито едно паве да отиде някъде по време на управлението ми. Изключая за тенис кортовете на Младежкия хълм. Ако видите някъде павета, те са незаконни. Нито аз, нито районните кметове, са разрешавали някъде да бъдат слагани павета извън границите на Пловдив. Ако видите паве някъде, това означава, че някой го е откраднал”, заяви Здравко Димитров.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

7 коментари

 1. Е, честито на пловдивчани! Паветата ще потънат вдън земя и асфалтът ще погълне изцяло града. Ами махнете и тези в Стария град, заравнете, за да се движат по–бързо колите там. Защо в Италия, Франция, Великобритание и още редица европейски страни паветата красят селищата им, ценят се и поддържат паважите с тях.
  Публикувайте имената на съветниците, гласували за предаването им!

 2. Този път Апел,не коментар:
  -към г-н ДЕРНЕВ,като представител на свободна медия
  НАСТОЯТЕЛНО моля – дайте трибуна и помогнете за организиране на градско допитване/РЕЕРЕНДУМ/ относно паважа.Аз лично съм писал по тази болна за всеки пловдивчанин тема няколко пъти
  -към г-н Областния управител-спрете или върнете на ОбС-Пловдив взетото решение,което е обидно по своята перфидност и арогантност.

 3. 26-те имена на ортако-ПОСЛУШНИЦИ на Мики Попа да бъдат добросъвестно изброени вместо словесности кой мъдрец какво точно се почесвал по главата отдавна настояваха читателите.

  Историята да запомни #КОЙ поименно разграбва горкия ни Град…

  1. …или ако редакцията е стеснителна да изброи 26 именца на ортаци, то непременно някой от читателите ги знае.

   Направи си труда, какиното, тракни списъчето, за благо Народу, да ги знаем милите ПОСЛУШНИЦИ на Миколай МУТРО’ПОЛИТ’ик

   1. Всички църкви в Града си имат настилка.

    Далаверата на Зико ПОСЛУШНИК е: самосвалите собственост на Мики Попа (демокрация в БПЦ нЕма, там е средновековие!) от Бойково – > ПРАВО КЪМ БАНКЯ…

    БоБо с Мики Попа са стара любов

 4. Ще дари и хоро ще играе. Днес Църквата е това, което Партията беше някога. Недосегаема и неподсъдна. Партията поне даваше. Както казваха тогава.

  1. Не позна, „хм“!

   Драпат, иска им се да станат ДЪРЖАВНА църква, ала освен БоБо ПОСЛУШНИК със Зико ПОСЛУШНИК и Ахрянов ПОСЛУШНИК – които са залязваща „власт“ другите последователи са само два файтона кухи бабушкели, два взвода платени биячи …и попадиите.

   Комунистическата религия разполагаше с Белене и т н

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина