АктуалноГрадътКултураНовини

Лампите в Капана отново ще светват при раждане на дете в Пловдив

Атрактивната инсталация “На родените днес” в квартала на творческите индустрии пак ще пулсира

Обмислят и разширение на нови локации, като Кулата на Сахат тепе, Младежки хълм, Римски стадион и други

Прекрасната инициатива, при която лампите в Капана светват, когато в Пловдив за пръв път проплаква новородено е на път не само да бъде възродена, но и да се надгради.

Припомняме, че уличното осветление в квартал „Капана“ пулсира всеки път, когато се роди дете в отделенията на болниците УСБАЛАГ “Селена”, УМБАЛ “Св. Георги”, УМБАЛ “Пловдив” и клиника “Торакс“. За целта човек от персонала или таткото на новороденото сигнализират с натискането на специален бутон, че на този свят се е появил нов живот, а и нов гражданин на Пловдив.

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев  се със Стефан Малиновски и Кузман Драгнев, представители на фирма „Адо България“, реализирала технически проекта “На родените днес” в Квартала на творческите индустрии.

Обсъдени са следващите стъпки, така че проектът да обхване по-голяма част с фокус Капана, а при възможност и да разшири обхвата си и с други локации, например – Младежки хълм, Кулата на Сахат тепе, района около Римски стадион или други.

Възстановяват надписа pLOVEdiv, разположен на стената над Античния театър

Снимка на корицата: Алберто Гарути – авторът на проекта, по време на откриването му 

Какво предстои, както и допълнителни подробности за инициативата, четете в КАПАНА. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина