АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Костадин Димитров: Ще си го подредим града, ще си го изчистим

„На пръв поглед тих и мълчалив, но много добре работещ“. Така Бойко Борисов определи обявения тази сутрин кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров. Лидерът на партията дойде под тепетата, за да представи избора си в предпоследния възможен момент- утре изтича срокът за регистриране на кандидатите и листите на различните партии и коалиции.

Борисов не отговори на въпроса на Под тепето кои са били другите потенциални кандидати за градоначалник в Пловдив, но обясни защо чак сега обявява името на Димитров. „Защото винаги търся и по-добро, ако имаше по-добро. Така беше и сега. Смятам, че той ще се справи най-добре“, заяви Бойко Борисов.

Той благодари на Здравко Димитров и бившия вече градски лидер Иван Тотев за направеното като подчерта, че новите имена сред кандидатите за районни кметове и общински съветници са знак за бавната смяна на поколенията в ГЕРБ. „Половината листа е променена“, посочи лидерът на партията.

Подчерта, че ГЕРБ ще подкрепи кандидатите на ПП-ДБ за кметове в градовете на балотаж, ако срещу тях няма такива на ГЕРБ.

“ Ще си го подредим града, ще си го изчистим. С моя отбор вече подготвяме програмата за управление. Може да има притеснения у тракийци, че няма да към в района, но ще имам достоен заместник“, заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ Костадин Димитров.

Бойко Борисов се ангажира, че ако продължи да функционира сглобката на управлението на държавата, в града ще се направи нов мост над Марица, ще бъдат завършени стадионите и Околовръстното шосе. Той посъветва съпартийците си да проведат положителна кампания, без обиди и лични квалификации.

РАЙОННИ КМЕТОВЕ И ЛИСТА

Единствено районният кмет на Централен Георги Стаменов ще се бори за нов мандат от досегашните райкметове на ГЕРБ. Новият градски лидер Димитър Колев обяви имената на петимата нови кандидати за кварталите. За Тракия формацията залага на Георги Гатев. Настоящите общински съветници Ангел Славов и Емил Русенов са кандидатите съответно за Западен и Източен. В битката за Южен влиза Атанас Кунчев, а Илиян Лалев ще играе за Северен.

Изненади има и в листата на партията- там на избираеми места влизат стари, но и напълно нови лица на ГЕРБ. Под №1 е кандидатът за кмет Костадин Димитров. Втори в листата е настоящият председател на групата на партията в местния парламент Йордан Илиев. На трета позиция е кметът на Източен Иван Стоянов, а този на Западен и настоящ градски лидер Димитър Колев е под №4 в листата. На пето място е общинският съветник в предния мандат Радослава Ташкова. На девета позиция е независимият досега общински съветник Слави Георгиев, който е представител на гражданската квота.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

14 коментари

  1. „…..Той благодари на Здравко Димитров и бившия вече градски лидер Иван Тотев …….“ става дума за благодарностите на Бога слънце. В същото време в 17 часа потеглих с автобус 27 от Сточна гара и пристигнах на стадиона в Коматево само за 1 ЧАС и 4 МИНУТИ, като до Коматевски възел бяхме една приятна компания в автобуса от изпотени около 100 човека. Явно съм идиотта не мога да си обясня за какво са тия благодарности.

  2. Много са странни такива неща – ГЕРБ управляват от вече 12г., но след всеки все едно други са били преди тях. Имат си общиснки съвет, кмет и т.н., трупат гаф след гаф, и накрая слагат нов кандидат, като алтернатива на себе си. Ама щом има кой да им вярва, какво да се прави.

  3. Може да е готин макар и ПОСЛУШНИК, обаче щом е ГЕРБав, парашутиран от БоБоТРИ = няма никакъв шанс.

    То и нищо не остана е Града да дооглозгаш, Коце, не тъгувай!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина