Координаторът на ИТН в Пловдив напусна

Актуално Градът Избори 2021 Новини
ИТН Пловдив

Красимир Дончев е вторият координатор за Пловдив-град, който напуска редиците на партията на Слави Трифонов

Красимир Дончев – координатор за Пловдив–град на ПП „Има такъв народ“ е подал днес оставка с писмо, адресирано до  главния секретар на партията Виктория Василева и зам.-председателя Тошко Йорданов.

Това е вторият координатор за града под тепетата, който напуска редиците на партията на Слави Трифонов. Първият – Николина Деспотова бе отстранена през есента, а координаторът за район „Южен“ Ивайло Василев подаде оставка през април тази година.

По думите на Дончев, той самият е бил готов да го направи още преди два месеца и тогава също подал оставка, но след разговор с Тошко Йорданов я оттеглил. Пред БНР координаторът в оставка заяви:

„Причините са комплексни, особено след случващото се през последните дни – излизането на ИТН от управленската коалиция и свалянето на председателя на НС Никола Минчев от поста, и с гласовете на ИТН. Мислех да подам оставката си още преди 3 месеца, но останах с надеждата, че някои от нещата в местната структура ще се променят. Уви, от тогава до сега нищо не се случи.“

Според него „при следваща коалиция с ГЕРБ членове на ИТН в Пловдив, няма да са много ОК“.

Припомняме, че снощи в Пловдив се проведе спешен Областен съвет на ИТН и местната структура излезе с декларация – Kоалиция с ГЕРБ и ДПС е неприемлива.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.