АктуалноВластГрадътИзбориНовини

Колко получават общинските съветници на Пловдив?

След нашумелия 6-месечен отчет на депутата от ПП „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по известен като Ицо Хазарта , който обяви с публикация в социалната мрежа, че е получил 40 000 лева под формата на заплата в НС, които е дарил за обучението на деца в неравностойно положение, днес с отчет за възнаграждението си като общински съветник излезе председателят на групата съветници от  „Демократична България“ Веселина Александрова в блога си.  Тя обаче подчертава, че темата е повдигната от една от местните граждански организации.

Адвокат Веселина Александрова уточни, че за ДБ прозрачността в разходването на публичните финанси винаги е била задължителна, затова споделя колко получава лично тя в местния парламент, като подробно разяснява как се формира сумата по правилата, които важат за всички съветници на Пловдив.

На базата на правилника Общината ми е превела следните суми (заплата и възстановени разходи) от началото на мандата: за изтеклите 30 месеца съм получила средно по 591.49 лв. заплата на месец и са ми възстановени средно по 672.38 лв. за извършени от мен разходи за дейността„, съобщава Александрова.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина