АктуалноБългарияВластИзбориНовини

Кой е проф. д-р Галин Цоков?

Министърът на образованието и науката в Кабинета „Денков-Габриел“ остава начело на ведомството и в служебния Кабинет „Главчев“

Бъдещият служебен премиер Димитър Главчев представи днес състава на кабинета си пред президента Румен Радев. Става ясно новото служебно правителство – на живо.

От действащия в момента кабинет в оставка в служебното правителство са предложени да останат тчетирима министри: на земеделието Кирил Вътев, на транспорта Георги Гвоздейков, на вътрешните работи Калин Стоянов и на образованието проф. Галин Цоков.

Вижте тук Kои са министрите в кабинета Главчев.

Кой е проф. д-р Галин Цоков – новият служебен министър на образованието и науката?

Той е роден на 12 март 1962 г. в Шумен. магистър по педагогика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преподавател е в Педагогически факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ като от 2011 г. е професор по управление на образованието. Директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” (от 2016 г) и Ръководител катедра „Педагогика и управление на образованието“ (2019 г.). Доктор по педагогика с дисертация на тема: Децентрализация в структурите за управление на образованието на местно ниво – традиции и перспективи (1998 г.)

Научни интереси: Организация и управление на образованието; Политики в училищното образование; Е-управление на училището; Училищна администрация и училищно законодателство; Организационен мениджмънт в образованието; Иновационен мениджмънт в училищното образование; Управление на качеството в образованието (училищно и висше); Обща педагогика.

Специализирал е в: университета UNED, Мадрид ( 2017 г.), Образователно лидерство в Банкстрийт колеж по образованието, НЮ Йорк (2014г.); Специализация по Образователен мениджмънт CEDEFOP Study Visit 326, Валенсия, Испания (2008 г.); Образователен мениджмънт с профил организационен мениджмънт в образованието в Холандия, Амстердамски университет (2002 г.)

Член е на Комисията за иновативните училища към МОН (2016) и на Постоянната комисия по Педагогически науки и социални дейности на Националната агенция по оценяване и акредитация (от 2018 г.). Председател е на Асоциацията на департаментите за квалификация на педагогическите специалисти в България (2022), Главен редактор на списание Педагогика (2019). Участвал е като ръководител, координатор и член в повече от десет международни и национални научни и образователни проекта.

Автор е на над 100 научни публикации издадени в България и чужбина.

На 9 юни отиваме на избори „2 в 1“, стана ясно днес по време на срещата при държавния глава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Cпpете да пиете за мнозина това е пpоблем, който не е толкова лесен за pешаване, аз cамият знам. Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:–- https://e.vg/Alkotox

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина