АктуалноГласовеГрадътИзбориНовини

Кои са новите пловдивски депутати

ГЕРБ и ПП с по три мандата от града, Възраждане, Демократична България, БСП, Български възход и ДПС с по 1

ГЕРБ и Продължаваме промяната получават по три мандата от Пловдив според данните от 100 процента обработени протоколи в 16 РИК. Партията на Бойко Борисов спечели вота в града с по-малко от процент преднина пред формацията Кирил Петков и Асен Василев.

Това означава, че от листата на ГЕРБ в Пловдив в парламента влизат Бойко Борисов, доц. Стефан Шилев и Вежди Рашидов. Очаква се по традиция бившият премиер да се откаже от депутатството, което отваря пътя и на Радомир Чолаков до Народното събрание.

При Продължаваме промяната в парламента от Пловдив ще влязат бившият председател на Народното събрание Никола Минчев, Христо Даскалов и Росен Костурков.

Бъдещият депутат на Възраждане от Пловдив е Ангел Георгиев.

Мандатът на Демократична България е за водача на листата Христо Иванов. Ако той прецени да влезе в НС от 24 МИР, където също води листата на ДБ, народен представител ще стане бившият областен управител Йордан Иванов.

При БСП от Пловдив в парламента ще влезе Кристиан Вигенин. Той обаче е водач на листата и в Ямбол и ако реши да влезе оттам, от мандата на социалистите ще се възползва Иван Петков- Бебето.

На този етап по един мандат ще имат още Български Възход с водач на листата Стефан Янев и ДПС с водач Танер Али.

Има вариант и при преразпределението вместо ДПС, 11-я мандат от града да иде при Възраждане, които да имат двама депутати от града.

В областта разпределението на мандатите засега е следното- 3 за ГЕРБ, 2 за Продължаваме промяната, 2 за БСП, и по един мандат за Възраждане, Демократична България и Български Възход.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина