Кметът за почистването на Марица: Отворен е процесът, пари няма

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини Под ножа

Няма договор, нищо не е станало, коментира казуса с петте милиона лева за реката с директно възлагане Зико

“ Отворен е процесът, пари няма. И не е ясно кога ще има“. Така Здравко Димитров коментира пред Под тепето казуса с почистването на река Марица, заради който вчера бе атакуван от съветниците от Демократична България. Те отвориха темата заради директното възлагане на почистването на река Марица 5 милиона лева без процедура по ЗОП, без да има осигурени средства за това. Според групата на ДБ в местния парламент, с аргументи са спешност и неотложност общината се опитва да заобиколи Закона за обществените поръчки. Съветниците поискаха кметът да прекрати тази процедура и да предприеме почистване на реката, при спазване на закона.

„Имаме предписание от Министерството на околната среда и водите. Това е. Няма договор, нищо не е станало”, допълни кметът. Той уточни, че една фирма е заявила готовност да изпълни евентуалната поръчка в бъдеще. Но от отговора му се разбра още, че в някакъв момент общината ще направи процедура по ЗОП. „Не може само една фирма да има, трябва да има конкурс”, допълни Зико.

Каза, че средства от държавата могат да дойдат по две линии- бедствия и аварии и Министерство на околната среда и водите. Но не знае, дали това ще се случи скоро.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.