АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Борисов поиска оставките на Зико и заместника му Райчев – ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ свали доверието си от управата на град Пловдив. Като ви съобщихме преди минути Бойко Борисов дойде на изненадващо посещение в съботния ден в града под тепетата.

Той заяви пред партийния актив, събран в хотел „Империал“, че иска оставката на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров.

Борисов каза, че чашата е преляла от случващото се около строежа и реконструкцията на двата стадиона. Партийният лидер нарече работата на местната администрация по проектите „мърлява“ и „непрозрачна“.

„5-6 пъти съм идвал за тези стадиони, а той къде е? Все го няма… Колкото пари поискат ние все ги осигуряваме, за да има хубава спортна инфраструктура и хората да са доволни…, а те не са! И кой е виновен за това?!“ – попита Борисов и сам си отговори – кметът и заместникът му по строителство Пламен Райчев.

Той изтъкна, че Здравко Димитров пречи на рейтинга на ПП ГЕРБ.

„Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем.“

После добави, че Зико му е приятел и при телефонен разговор с него предишната седмица по повод напрежението около стадионите лично му е казал, че не е доволен от работата му.

А той какво ми каза?! Трябва да си обърна внимание… Ми да си вземе отпуска и да си обръща внимание.“

В опит да илюстрира, че актът на искане на оставка не е неочакван за градоначалника на Пловдив, Борисов съобщи, че проверил членския му внос, който бил платен само до октомври м.г. и добави „явно е знаел, че няма да е кмет“.

Думите на Борисов бяха посрещнати с аплодисменти в залата.

След което лидерът на партията уточни, че ГЕРБ няма инструмент да свали Здравко Димитров от кметския пост в Пловдив, но може да му иска оставката и оставя на неговия морал да я даде.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина