АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Кметът не знае, че Музеят на толерантността ще се прави от осъждан човек

Кметът Здравко Димитров разбра от медиите, че управителят на фондацията, която иска да прави музей на толерантността, е с влязла в сила условна присъда за неплатени данъци в големи размери, за която се намира в изпитателен срок.

„Сега научавам, че г-н Яков Джераси не си е платил данъците. Вижте, идеята е да направим музей, какъвто няма в Европа по случая 80-годишнината от спасяването на евреите. Имах среща с министъра на културата, включени са и други институции- от Видин, от Пловдив. Църквата също. Сега че той участва… Ще го видим това нещо. Ако противоречи на закона ще излезе от фондацията. Тя е нова”, обясни кметът Здравко Димитров.

Как Яков Джераси ще напусне фондацията, при положение, че тя е негова, не става ясно. Тя е учредена преди месец под името  „Български център на толерантността“, с учредител и председател Жак-Стефан Елия Джераси, който се подписва като Яков Джераси. ленове на Върховния съвет на фондацията са Яков Джераси (Жак-Стефан Елия Джераси), д-р Невен Йорданов Енчев Фон Голденбург, бившият модел Милкана Георгиева Палавурова, адвокат Росен Димитров Димитров и бившият кмет и областен управител от БСП Тодор Динчов Петков.

Припомняме още, че през 2014г. Яков Джераси бе намушкан с нож в Пловдив след нападение от няколко души.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАПАДЕНИЕТО ВЪРХУ НЕГО И КОЙ ВСЪЩНОСТ Е ЯКОВ ДЖЕРАСИ

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Главният ТОЛЕРАНТ е доказано недобросъвестен.

   Главният прокурор е доказано добросъвестен.

   Главният аристократин ФОН Енчефф не го знам, но щом Зико го крепи…

   Мики попа със злия поглед, ролекс и лимузина с пожарникарска съгнализация го четохме оня ден подробно охарактеризиран =САН КИРИКО! СВЕТА МАРИНА!

   (Хора заможни, ама на – сега имотченце си харесали, па и за Уредник ЗАПЛАТА ша поискат от РБългарийката . . . абе оти не си ги уреждат тийе Далаверки нЕкъде из Коньовица, я Банкя, я Враня . . . ?)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина