АктуалноБългарияКултураНовини

Класация на гимназиите в Асеновград

В първите два дни на август тече записването на седмокласници в III-тур на кампанията за прием в гимназиален курс. Вижте как става записването на класираните. В поредица от статии Под тепето ви представи всички процеси в настоящата кампания. След анализа Кои са най-добрите гимназии в Пловдив за 2023 г. и Класация на гимназиите в Карлово е ред на средните училища в Асеновград.

Днес ви представяме резултатите от националното оценяване на седмокласниците в Община Асеновград. От петте училища в града най-висок бал имат възпитаниците на СУ “ Свети княз Борис I“. На Матурите в школото са се явили 78 седмокласници, които са изкарали общ успех малко над „Добър“ – 4,06. Следва СУ „Свети свети Кирил и Методий“ – 3,68.

И в Асеновград, като в Община Карлово, прави впечатление, че завършващите средните общообразователни училища имат по-добро представяне на Матури 2023, в сравнение с връстниците им, обучаващи се в професионалните гимназии.

Ето и пълната класация според Обобщените резултати от Матури 2023.

Средно училище Свети княз Борис I784,06
Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“1003,68
Професионална гимназия “ Свети Патриарх Евтимий „112,41
Професионална гимназия по Хранително-вкусови технологии „Св. Димитрий Солунски“272,51
Професионална гимназия „Цар Иван Асен II“1042,96

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина