АктуалноБългарияКултураНовини

Класация на гимназиите в Карлово

В поредица от статии Под тепето проследи матурите в града и региона, както и процеса на кандидатстване след VII-ми клас. Обобщените резултати от Матури 2023 и цялостната класация на гимназиите за област Пловдив показа, че на пръстите на едната ръка се броят училища в областта, чиито абитуриенти са изкарали повече от „Среден“ на матурите. Показахме ви и В какви специалности и кои гимназии приемат с най-висок бал в Пловдив.

Днес ви представяме резултатите от националното оценяване на седмокласниците в Община Карлово. От петте училища там най-висок бал имат 75 възпитаници на СУ „Васил Левски“, които са изкарали общ успех „Мн. добър“ 4,68.

На последните две места се нареждат професионалната гимназия по икономика със слаб 2,42 и Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“. Училището подготвя кадри по следните професии и специалности: Електрообзавеждане на транспортна техника, Автотранспортна техника, Екскурзоводско обслужване и Газова техника.

Средно училище „Васил Левски“754,68
Средно училище „Христо Проданов“783,48
Професионална гимназия по железопътен транспорт „Христо Смирненски“402,5
Професионална гимназия по икономика „Тодор Генчов Влайков“12
Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“162,13

Припомняме, че днес Изтича срокът за трето класиране в гимназиите.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина