АктуалноАртЗабавлениеКварталиКултураНовини

Керана снима филм в бар Котка и Мишка

Ролята й в лентата на международния филмов режисьор Стивън Люис Симпсън „Ретроспект“ е първа в киното

Септември в града под тепетата ври и кипи от културни събития. В Квартала на творческите индустрии преминава в индианска нишка голяма група туристи, които любопитно надничат към витрината на бара за крафт бира. Какво се случва там?

Бар Котка и Мишка е снимачна площадка на филм. Ненатрапчивото присъствие на екипа професионалисти не пречи на работата на бара, само музиката е по-тиха, докато продължава снимачният процес на втория от двата филма на международния режисьор Стивън Люис Симпсън, които той е написал в Пловдив.

Да живееш в Пловдив като местен (Стивън Люис Симпсън)

В продължение на 5 години, откакто живее в града, той търси идеалната история, а резултатът е новият му филм „Ретроспект“.

Сюжетът се развива около бивш оперативен агент, убеден, че чужденец, който е негов съсед, е отговорен за изчезването на пътешественик в страната. Всичко става още по-сложно, когато неговата пра-племенница започва да се среща с него. В съвременната история, има три главни звезди.

Досега, всички актьори са жители на Пловдив. Включително ветеранът Симеон Алексиев, който има около 47 години опит и около 50 филма на свое име. Другата главна роля се изпълнява от Юлия Йорданова, която впечатлява Стивън със зашеметяващото си представяне като Евита и възхода на музикалната си кариера с групата “Керана и космонавтите”. Това е първият филм на Керана, която изпълнява ролята на пра-племенницата Деси.  

Самият Симпсън /на снимката вляво/ играе чужденец, превърнал града в свой дом.

Една от удивителните особености на филма е голямата къща в Стария град, която Стивън е купил специално, за да осъществява проектите си. Именно в нея е заснета голяма част от филма.

Днес, като декор на част от сцените без използвана и една от залите в любимия бар на режисьора – Котка и Мишка. Повече от два часа двамата с Юлия и технически лица заснемаха сцените.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина