Каруцата пред коня или обещаното си е обещано

Актуално Градът Новини Разследване

Общински имот, за който предстои да се гледа проекторешение за продажба на предстоящата сесия на местния парламент на 13-ти този месец, вече е с табели частна собственост. Парцелът е на емблематичната улица Карловска. За това алармира общинската съветничка от ДБ Добромира Костова, която е и член на комисията по ЕСУТ.

Само преди 3 дни съобщи, че се готви за продажба на по-ниски цени от пазарните терен на емблематичната улица Карловска:

“Едва няколко дни след като Общински съвет демонстративно би спирачката на продажбата на общински парцели, Община Пловдив без никакви притеснения или скрупули отново внася общински терени за продажба и отново на цени по-ниски от пазарните.

Отново без мисъл за проблема с презастрояването в града, отново без да я вълнува факта, че на този град му трябват свободни пространства, зелени зони, въздушни коридори и т.н.

Този път жертва е един парцел на любимата ми ул. „Карловска“, номер 45. Там на номер 43, само преди 3-4 години още се виждаха останки от една красива стара къща и магазин (който „защо ли“ горя). Гугъл още пази спомените за тази къща, разгледайте я. Ако „Карловска“ беше групов паметник на културата още тогава, тези 2 сгради нямаше да паднат. Или ако бяха паднали, щеше вероятно да има последствия.

Сега мястото там е изравнено, а Общината иска да продаде терена отстрани и зад номер 43. Мога само да гадая какво ще се случи с този терен. Средно застрояване до 15 м е отреждането там, а съседната шестетажна кооперация е готова за калкан. А пък нали съм от квартала…наясно съм, че средно 3-4 деца се борят за място в близките ясла, градина и начално училище.

Лъч надежда в цялата ситуация е, че при последния ми телефонен разговор с НИНКН по повод нашия договор с тях за обявяване на Карловска за групов паметник на културата, те казаха, че през октомври ще идват на първи оглед. Стискаме палци.”

Снощи Костова минала покрай имота ѝ се натъкнала на чудна гледка – Асфалт, ограда, паркирани автомобили и надпис “Частна собственост”.

 

“Подадох тази сутрин сигнал в Общинска собственост, защото снощи минах покрай имота, който по адрес и в кадастъра се води „Карловска“ 45 и видях, че е заграден и с табела „частен паркинг“. Причината да мина беше, че на комисията вчера разглеждахме продажбата на терена и установих, че срутената къща в съседство си фигурира в документите на Общината и се води калкан на общинския имот. Преди да помоля тази сутрин за проверка попитах дали евентуално теренът е даден под наем и получих отрицателен отговор. Освен ограден, теренът е и асфалтиран.”

Цял ден съветничката чакала да ѝ върнат обаждане как е минала проверката. Накрая получила следния отговор от директора на „Общинска собственост“: В инспектората, който е бил сезиран по думите на, никой не вдига.”

Петък, ден на майстора…

Каруцата пред коня или обещаното си е обещано ! ?

Споделете ни във:

4 thoughts on “Каруцата пред коня или обещаното си е обещано

 1. „Обещаното си е обещано“ е от речника на почтените люде, джентълмени, за които дадена дума = хвърлен камък.

  В случая ортаците от крадливата клептокрация на РежимаБоБо, РежимаБоБоДВЕ и най-вече РежимаБоБоТРИ =ГЕРБ= си служат със сухо.

  И с шамари. Няма т’ва-он’ва.

  Първо заграбват, оправданията после. Както чифлика под Джендем Тепе на мястото на прашно махленско игрище, с душове, съблекални, масажьорни и еротични под заглавие „пенис клуб“. Както на Джамбаз Тепе над Понеделник пазаря налудният Аятоллах си гради имотче без съгласие от арменския поп.

  „Битият си е бит“ е речникът с който говорят в тези среди.

  1. Да се чете:
   „чифлика под Джендем Тепе на мястото на прашно махленско игрище, с душове, съблекални, масажьорни и еротични под заглавие ЧАСТЕН “пенис клуб” . . .

   Развитие било то, „облагородяване“ от гербавите благородниц. Щом ЧАСТНИК му държи ключа и продава членства, щом една педя зеленина отнемат от Града, това не е развитие, това е далавера.

 2. За бтуталните крадци Тотевци, Зиковци и вся остальная безподобная сволоч, няма петък, няма почивен ден! Крадът денонощно безпардонно и безнаказано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.