АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Как необезопасени шахти гълтат хора в Коматево

Множество необезопасени шахти има в района край стадиона в Коматево, в който мъж пропадна в тръба и бедства заклещен повече от 11 часа с вдигнати ръце в тясното пространство. Само в рамките на десен дни има два подобни инцидента там.

„Не е добре. Левият крак и лявата ръка не си ги движи. Премръзнал е, много му е студено. Неадекватен е и няма обяснение за случилото се. Викал е за помощ, жена с куче го е намерила на сутринта. Има виновни, дупката не е била обезопасена. Вината е в този, който извършва ремонтната дейност. Смятаме да си търсим правата“, каза пред Нова телевизия Атанаска Маданска, съпруга на пострадалия мъж.

 „Преди около 10 дни в подобна шахта пропаднах самият аз, докато се разхождах. Нямаше как да я видя – тревата около нея беше висока и мястото не беше обезопасено по какъвто и да било начин. След инцидента имах счупено ребро и пукнат бял дроб. Бях четири дни в болница и все още се възстановявам. След този инцидент обаче нищо не се случи. Шахтата продължава да е необезопасена. Смятам да подам жалба в общината”, разказа в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия Костадин Георгиев, жител на квартала.

Хората от района заявиха, че са подавали многократно сигнали до кмета на район Южен Костадин Язов, но мерки не са били предприети. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина