АктуалноГрадътЖивотЗдравеНовини

Как да влезем бързо във форма след празниците?

3 алтернативи на фитнес залите в Пловдив, които ще ви помогнат с новогодишните обещания за редовни тренировки и здравословен начин на живот

През втората седмица от началото на новата 2023 г. е крайно време да пристъпим към изпълняването на целите си и да не отлагаме повече. И тъй като упражненията са добра идея не само, когато искаме да загубим досадните килограми, но и са отличен начин да се освободим от стреса и напрежение – днес от единствения дигитален гид за града под тепетата Lost in Plovdiv предлагат 3 физически активности за изпробване. Гидът вече е представил списък с най-добрите спортни зали на града, затова този път насочва вниманието на активните хора към няколко алтернативи за движение:

Реформър пилатес

Пилатес Реформър е специализиран уред, изобретен от Джоузеф Пилатес и представлява рамка, подобна на легло, с плъзгаща се платформа и пружини с различно съпротивление. Тренировките с Реформър са по-интензивни, динамични и ефективни. Подходящи са за всеки, който има нужда от повече движение и гъвкавост в ежедневието си, иска да се движи балансирано, свободно и леко, както и за рехабилитация след травми и обездвижване.

Ако сте начинаещи в областта на пилатес и на спорта като цяло, не знаете къде и как да започнете, притеснявате се тренировката да не задълбочи болки и стари травми, нашето предложение е да изпробвате уредите във Victorious Pilates. Те ще ви помогнат да подобрите стойката на тялото, а оттам и качеството си на живот, независимо от вашата възраст и спортна форма. Има и още няколко места в града, които предлагат този тип раздвижване и упражнения.

Скуош

Скуошът се е родил в английските затвори в края на XIX век. Докато се чудели как да уплътняват времето си, затворените там престъпници започнали да блъскат парцалена топка по стените с дървени хилки, което станало любимото им развлечение.

Това е един от най-натоварващите физически, но в същото време и разтоварващи психически спортове. Макар и да прилича донякъде на тениса и бадмингтона, скуошът е доста по-изтощителен от тях. Неподготвен и нетрениран човек само след 15 минути игра ще бъде напълно капнал от умора. Специалисти твърдят, че това е вторият спорт след професионалния бокс, при който се свалят най-много килограми по време на игра (до 2 кг). В Пловдив единственото място, където може да практикувате скуош, е в Total Sport.

Суинг танци

Те са живи и социални. Учат в залата за тренировки, но се практикуват на дансинга. Танцуват се по двойки на суинг джаз – стил в музиката, създаден да приповдига настроението и да подтиква слушателите да се раздвижат. Датират от 20те години на миналия век, като през 30те и 40те кулминират в небезизвестната “суинг треска”.

В днешно време суинг се танцува на партита и фестивали по цял свят. Огромното интернационално общество приветства нови хора постоянно – която държава и да посетиш, можеш да откриеш и опознаеш местните ентусиасти.

Една от школите в Пловдив, които препоръчваме е Rhythm RACCOONS. Те водят курсове по суинг танци в стиловете Линди Хоп, Чарлстон и Соло Джаз, и организират партита, танцувални соушъли, винтидж кино-вечери и други тематични събития.

От тази седмица стартират и нова група за начинаещи, като в рамките на 4 тренировки приемат нови хора.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина