АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Къде да се научим да караме ски около Пловдив?

Ски сезонът като че ли съвсем сериозно започна да се измества и да стартира у нас едва през февруари. Това е и причината да подготвим днес за вас няколко идеи за ски школи в близките до Града под тепетата зимни курорти, за да можете още тази година да се насладите на снега в планината. Инструкторите знаят как да ви научат на безопасност и на правилни навици, като в същото време ще ви накарат да се забавлявате по пистите.

Едно от местата, които със сигурност е подходящо за начинаещи скиори, това е зоната около хотел Здравец и Копривки. Те са и най-бързо и лесно достъпни от Пловдив и през уикендите се пълнят с народ.  В района на Копривки има гардероб и ски училище. Цената за 1 час за сезон 2022/2023 е 50 лв в група на човек и 80 лв. за индивидуален урок.

Към екохотела също на разположение са ски гардероб и учител. Цените са същите и в тях влиза ползването на безплатен влек.

Хотел Трансинг е другото място в околността, където може да наемете инструктор за начинаещите. На 100 метра от паркинга им се намира собствена ски писта с влек, чиито конфигурация и наклон са оптимално избрани за първоначално обучение и прохождащи скиори. Редовно се организират ски училища.

Следващ вариант са добре познатите на всички Чепеларе и Пампорово. Тяхната зона разполага с писти с най-различна дължина и трудност. В Пампорово функционират 15 квалифицирани ски училища, успели да се утвърдят за последните десет години. Те разполагат с високо квалифицирани ски и сноуборд учители, предлагащи професионално обучение в групи или индивидуално за начинаещи и напреднали скиори и сноубордисти.

Голяма част от тях са разположени в основните ски центрове – Ски център 2 – Малина и Ски център 3 – Студенец.

Пълен списък на лицензираните школи и инструктори може да намерите на уебсайта Pamporovo.me. Цените за индивидуален урок през този сезон са 75 лв за 1 час, а при група от 2-4 човека са в порядъка 63 – 40 лева. Има възможност за обучение още за 2,3,4 часа и за 2 или 3 дни по 4 часа в мини групи.

За най-малките скиори (2-4 години) може да заложите на полудневна или целодневна ски детска градина.

В хода на уроците ще придобиете умения като: основна стойка, ходене, изкачвания, видове стойки по време на пързаляне, баланс, управление при завои и още редица други в зависимост от нивото.

Припомняме ви и зимата на 2017-а със статията Със сноуборд в сърцето на града.

Снимка на корицата: архив на Под тепето/ В големия сняг през 2012 г. дори Стария град стана писта за сноуборд

Източник: lost in Plovdiv

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина