АктуалноЖивотИзбор на редактораМненияНовини

Известен психиатър: Родителите разбират последни за тормоз в училище

 „В повечето случаи практиката показва, че родителите се интересуват от това какъв успех има тяхното дете, а не какво е поведението му в училище“, коментира д-р Веселин Герев

Има ли виновни, за какво да наблюдаваме и как да постъпим при промени в поведението на подрастващите – ВИДЕО

„Родителите разбират последни за тормоз в училище“, алармира психиатърът д-р Веселин Герев.

Той съветва да се обръща внимание на поведението на детето. Ако то е умислено, тъжно, намира си причини да не ходи на училище, значи има проблем. Това трябва да е сигнална лампичка за всеки родител.

„Подрастващите по принцип започват да лъжат, когато са подложени на такъв тормоз. Това може и да се случва и в електронна среда.

Тук е мястото родителите да не отдават състоянието на наследника си на капризи, временна ситуация, която ще премине, а да го приемат много сериозно и да говорят сега. Те трябва да използват всяка една възможност да говорят с децата си , за да може да се научат да разбират и техните реакции. В повечето случаи практиката показва, че родителите се интересуват от това какъв успех има тяхното дете, а не какво е поведението му в училище“, обяснява д-р Герев.

Той подчертава, че един психически агресор се възпитава – той копира поведението от семейството си и близки хор социалния му кръг,

“ Учителите не са подготвени да се справят с такива деца. На учителите не им е работа да познават тези състояние и да работят по специален начин с тях“, подчертава психиатърът.

Той допълва, че българското общество има винаги нагласата да прехвърля вината някъде другаде. За съжаление никой не поема собствена отговорност и вини само и единствено институциите.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина