АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Изненадващо пето предложение за 81-те декара в парка

Изненадващо пето предложение по един и същ казус- частните 81 декара в парк „Отдих и култура“, бе внесено в извънреден порядък за сесията на Общински съвет утре. То идва от групата на Демократична България и гласи, че местният парламент следва да преразгледа решението си по приемането на измененията в Общия устройствен план от 24 ноември в частта за въпросния терен и да го отмени заради множеството жалби срещу него, внесени в деловодството на ОбС и в Административен съд.

Припомняме, че първите четири точки от дневния ред на сесията утре касаят едно и също– съдбата на частния зелен имот в парк „Отдих и култура“. Те са на база 4 отделни предложения по темата с различни вносители. Те предлагат да купим, да заменим, да отчуждим и да променим статута на честния парцел, върху който се очаква да се изгради висока сграда.  Идват от инициативата „За Парка“, от кмета Здравко Димитров, от Евелин Парасков от Съюз за Пловдив и от Демократична България.

В спешен порядък обаче групата на ДБ внесе и пето- за отмяна на решението за приемане на новия Общ устройствен план само в частта му, касаеща въпросния парцел. Мотивът е за него е, че решението от ноември е незаконосъобразно, а и при внесени възражения и оспорвания на акта, според АПК, „административният орган, в случаят ОбС, може да преразгледа въпроса и да оттегли сам оспорения акт, да го отмени или замени“, или да издаде съответния акт, като“.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина