АктуалноБългарияВластГрадътНовиниПод лупа

Изненада: Парите за превозвачите станаха 3 000 000

За 10 дни исканата сума скочи със 100% 

Режат парите за Даме Груев, системата за е-билети, и ремонт на уличната мрежа

Извънредното предложение за утрешното заседание на Общински съвет – Пловдив, касаещо исканите компенсации от транспортните фирми в града се оказа за не 1,5 млн., не два, а цели 3 000 000 лева.

Припомняме, че през изминалата седмица, превозвачите, след двучасова среща с кмета заявиха, че няма да стачкуват – ВИДЕО) След работната среща между протестиращите и градоначалника, обявените предварително 1,5 млн. искани обезщетения станаха 2 000 000.

Иван Тотев: Сумата за превозвачите е изненадващо голяма

Слави Георгиев за допълнителните 2 млн. лв. за превозвачите: Първо детайлни доклади и анализи

Във внесеното за обсъждане в Об С предложение от кмета на града Здравко Димитров се казва, че според счетоводните отчети на фирмите реализираните загуби от началото на пандемията до 31 юли т.г. са 2 999 655 лева с ДДС. Голяма част от тях били от липсата на продажби на абонаментни карти.

Докато предходната седмица кметът твърдеше, че двата милиона ще бъдат пренасочени от обществената поръчка за надграждане на системата за електронно таксуване в автобусите, днес се разбира, че за да удовлетворят ултимативните искания на транспортните компании, управляващите смятат да пренасочат 1 000 000 лева от ул. Даме Груев,  над 1 млн. от средствата, предвидени за отчуждаване на имоти в Бюджет 2021, 600 000 от системата за билетчета и да орежат парите на ОП ОКТ за материали и ремонт на уличната мрежа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Безобразие е слаба дума в случая. На фона на мизерната „услуга’, с която ни предоставят така наречените превозвачи, тази арогантност много, много мирише на корупция. Ако погледнем назад във времето, от години пловдивският градски транспорт е все в едни и същи фирми, които все плачат, че са на загуба, но това по никакъв начин не ги спира всеки път да се натискат за обществена поръчка. Изобщо, откакто затриха тролейбусите, пловдивският градски транспорт върви все надолу имаше известно подобрение последните две-три години, но очевидно целта е и това малко да бъде съсипано.

  2. Хахахахаха Зико-тъпира. На мен ми е чудно (всъщност не ми е-в този град останаха само чалгари и боклуци, щом кметЯ е такъв) защо „пловдивчани“ не се съберат и не изискат тия пари от залатата Му? Или са прекалено заети да са по кафетата, чалготеките и баровете.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина