Превозвачите, след двучасова среща с кмета: Няма да стачкуваме – ВИДЕО

Актуално Власт Гласове Градът Избори 2021 Новини
Зико

Изчисляват загубите си на над 2 000 000 лева

От Общината се ангажираха средствата да бъдат осигурени

След драматична двучасова среща в сградата на Общината представители на превозвачите от масовия транспорт и кмета на Пловдив Здравко Димитров намериха общ език и градски транспорт утре ще има.

Управата на града се е ангажирала да осигури средства, за да покрие загубите на фирмите, които обслужват маршрутните автобусни линии под тепетата.

Те изчисляват, че в тежкия ковид период са натрупали загуби на обща стойност над 2 млн. лв.

“Положението вече е нетърпимо, не можем да работим и не можем да плащаме заплати на служителите си, тъй като средствата не достигат”, заяви Веселин Дошков след разговорите.

Петко Ангелов съобщи, че в две от дружествата, заради натрупани финансови ангажименти,  имало запори от съдия изпълнители.

Ситуацията е много тежка. Надяваме се да излезем от нея, но оставаме в стачна готовност”, заяви още Петко Ангелов.

Кметът Здравко Димитров от своя страна каза, че още на следващата сесия във вторник като извънредна точка ще бъде внесено предложение за осигуряване на поне част от средствата, които следва да покрият загубите на превозвачите.

Общината разполага със свободни близо 1 млн. лв., заложени за обществена поръчка за надграждане на електронната система за билети в автобусите. Процедурата е далеч от завършване, така че въпросните пари могат да бъдат пренасочени за допълнително субсидиране на транспортните фирми, поясни градоначалникът.

“Надявам се и държавата да се намеси и да ги компенсира заради натрупаните загуби в следствие на ковид епидемията”, коментира Здравко Димитров.

Подробности вижте във видеото.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Превозвачите, след двучасова среща с кмета: Няма да стачкуваме – ВИДЕО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.